Acasă Uncategorized Slatina: Retinut pentru 4.500 de euro ceruti pentru a ajuta o femeie...

Slatina: Retinut pentru 4.500 de euro ceruti pentru a ajuta o femeie la examenul de titularizare ca profesor

DISTRIBUIȚI

93820 – 13092010 – Un bărbat din judeţul Vâlcea a fost reţinut, pe 12 septembrie a. c., de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, pe o perioadă de 24 de ore, sub învinuirea de trafic de influenţă, după ce a pretins şi primit 4.500 euro pentru a interveni pe lângă conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, în favoarea unei candidate la examenul de titularizare ca profesor de religie.

            Pe 6 octombrie 2009, un bărbat a formulat denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, împotriva lui V.C, de 33 de ani, în care arăta faptul că i-a plătit acestuia suma de 4.500 de euro pentru a influenţa rezultatul examenului de titularizare a soţiei pe postul de profesor. Femeia nu a promovat examenul în cauză, context în care soţul a încercat să recupereze banii oferiţi lui V.C., dar acesta a refuzat. 

            În baza denunţului, în cauză au fost administrate probe ca urmare a activităţilor întreprinse de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt şi lucrătorii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt – Serviciul Investigare a Fraudelor.

Totodată, ieri, 12 septembrie 2010, ofiţerii D.G.A. – Olt, cu sprijinul I.P.J., au efectuat o percheziţie la domiciliul  lui V.C. din municipiul Rm. Vâlcea şi au pus în aplicare mandatul de aducere la Parchet a inculpatului. La aceeaşi dată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, care a supravegheat şi coordonat întreaga activitate de cercetare şi urmărire penală, a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Inculpatul urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.