Acasă Uncategorized Strasbourg: Corina Cretu condamna incalcarea drepturilor omului de catre guvernul francez prin...

Strasbourg: Corina Cretu condamna incalcarea drepturilor omului de catre guvernul francez prin expulzarea romilor

DISTRIBUIȚI

93676 – 08092010 –  Corina Cretu, vicepresedinte al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a condamnat miercuri, la Strasbourg, incalcarea drepturilor omului de catre guvernul francez prin expulzarea colectiva a romilor. In interventia scrisa aferenta dezabaterii consacrate situatiei romilor in Europa, Corina Cretu a deplans faptul ca „modelul populismului extremist promovat de Silvio Berlusconi functioneaza si in tara careia-i place sa se declare patria drepturilor omului”.

„Tin sa atrag atentia Comisiei Europene ca atitudinea sa pasiva fata de incalcarea de catre Franta a prevederilor articolelor 14, 27 si 30 ale Directivei 38/2004 o face complice la perpetuarea si accentuarea discriminarii celei mai numeroase minoritati din Europa. Situatia romilor se degradeaza atat din lipsa unei politici europene coordonate de integrare, cat si din cauza derapajelor extremiste care compromit valorile europene”, a atras atentia europarlamentarul PSD.

Corina Cretu a solicitat si pe aceasta cale Comisiei Europene sa intervina ferm pentru stoparea expulzarilor colective, conform atributiilor ce-i revin in baza art. 258 din Tratatul consolidat al UE. „Altfel, riscam sa ne confruntam cu extinderea acestui comportament nedemocratic si nedemn, dupa cum indica declaratiile unor reprezentanti ai guvernului finlandez si ecourile reuniunii ministeriale informale de luni de la Paris”, a avertizat Corina Cretu, care a acuzat saptamana trecuta, intr-o interpelare, Comisia Europeana de complicitate la derapajele extremiste ale autoritatilor franceze. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.