Acasă Uncategorized Strasbourg: Corina Cretu critica noile declaratii ale lui Laszlo Tokes

Strasbourg: Corina Cretu critica noile declaratii ale lui Laszlo Tokes

DISTRIBUIȚI

94274 – 28092010Europarlamentarul Corina Cretu critica noile declaratii ale lui Laszlo Tokes privind extinderea pretentiilor autonomiste asupra judetelor Bihor si Satu Mare.

„Declaraţia de ieri a domnului Laszlo Tokes confirmă, o dată în plus, temeinicia motivelor pentru care am cerut demiterea sa din funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European”, declara Corina Cretu, care a solicitat, in prima sesiune in plen din aceasta toamna, retragerea calitatii incredintate lui Tokes in fruntea forului europarlamentar de catre Popularii Europeni, inclusiv de reprezentantii PD-L.

„Nu poţi inventa tot felul de autonomii aiuritoare, care nu sunt decât unul şi acelaşi lucru: separatism pe criterii etnice, bazat pe ideea unei superiorităţi a maghiarilor în raport cu toţi ceilalţi. Europa are suficiente probleme legate de creşterea xenofobiei, a actelor rasiste, a discriminării unor minorităţi, fără să mai fie nevoie de „contribuţia” în materie a unui vicepreşedinte al Parlamentului European”, subliniaza Corina Cretu.

„Domnul Tokes si-a pierdut, prin activitatea sa inversunata si constanta din ultimii 20 de ani in slujba extremismului de sorginte horthysta, orice credibilitate si orice drept de a arata cu degetul si de a lipi etichete gratuite, de genul „national-comunism” si „nationalist-sovinist”. E ridicol ca intr-o tara ce asigura asemenea standarde democratice minoritatilor nationale sa tipe atat de strident tocmai un semanator de discordie inter-etnica. Dar mai ales e foarte ingrijorator ca intr-un context economic si social dramatic, un lider politic al comunitatii maghiare sa promoveze teze iredentist-sovine, in loc sa caute solutiile de bun simt de care au nevoie stringenta toti cetatenii Romaniei, indiferent de nationalitate, in urma succesiunii inimaginabile de gafe si aberatii ale guvernarii PDL-UDMR”, a declarat Corina Cretu, vicepresedinte al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.