Acasă Uncategorized Strasbourg: Ioan Mircea Pascu atrage atentia ca în curand UE va concura...

Strasbourg: Ioan Mircea Pascu atrage atentia ca în curand UE va concura cu China pentru a pastra favorurile SUA

DISTRIBUIȚI

94110 – 22092010 – Vicepreşedintele Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European (AFET), Ioan Mircea Paşcu, a atras atenţia, marţi, în plenul PE, asupra faptului că relaţiile UE – China ajung să câştige din ce în ce mai multă greutate, nu numai din perspectivă comercială şi economică, ci şi politică, şi de ce nu, chiar militară.

Ioan Mircea Paşcu a afirmat că „este de pe acum un fapt de viaţă că R.P. Chineza, deja a doua putere globală în domeniul economic şi al exporturilor, se îndreaptă spre statutul de „superputere”, forţând SUA să-i acorde o atenţie în creştere. „Astfel, Europa va trebui în curând să „concureze” China pentru a păstra favorurile Statelor Unite, în timp ce puterea ei de atracţie dispare rapid”, a adăugat eurodeputatul PSD.

Prin urmare, în opinia lui Ioan Mircea Pascu, „pentru a concretiza aceste relaţii, avem nevoie să depăşim aparenta „diviziune a muncii” între instituţiile UE pe de o parte – cărora li se încredinţează de cele mai multe ori rolul de „băiat rău” în relaţiile cu China – şi Statele Membre, aflate în competiţie unele cu altele pentru a juca rolul de „băiat bun” în relaţiile cu aceasta superputere în devenire.” www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.