Acasă Uncategorized Strasbourg: Rovana Plumb denunta in Parlamentul European logica „dupa noi, potopul” a...

Strasbourg: Rovana Plumb denunta in Parlamentul European logica „dupa noi, potopul” a administratiei Basescu-Boc

DISTRIBUIȚI

94101 – 22092010 – Eurodeputata PSD Rovana Plumb, membra a Comisiei pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale a Parlamentului European (EMPL), a condamnat, miercuri, logica „dupa noi, potopul” care ghideaza administratia Basescu-Boc. Potrivit deputatei europene, asistam la o distrugere a securitatii sociale in care sunt tintite categoriile cele mai vulnerabile, copiii si pensionarii. Dupa demonizarea continua a pensionarilor, Guvernul Boc anunta in prezent si „reforma” indemnizatiei de crestere a copiilor.

„Ceea ce face actuala administratie Basescu-Boc este o distrugere a securitatii sociale, in logica dupa noi potopul. Dupa ce au demonizat pensionarii care au muncit o viata portretizandu-i ca omul gras, acum executivul isi bate joc si de viitorul Romaniei vizand reforma indemnizatiei de crestere a copiilor. In acelasi timp, cu seninatate, Presedintele Basescu anunta un nou imprumut in 2011 la FMI, care ne va afunda si mai mult in prapastia datoriilor. Concluzia se impune de la sine: daca mai continua cateva luni asa-zisa reforma a statului, va fi distrus de tot statul”, a declarat Plumb.

In opinia deputatei europene, „traim un moment de ipocrizie incredibila a guvernatilor: pe de o parte ei invoca demografia ca una din cauzele nesustenabilitatii sistemului de pensii, iar in acelasi timp se intentioneaza taierea alocatiilor pentru copii”. „Cum poti stimula demografia, daca iti bati joc de copii si parinti ?!”, a atras ea atentia, precizand ca din cauza crizei economice numarul copiilor saraci din România a ajuns la 350.000, iar rata abandonului scolar s-a triplat. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.