Acasă Uncategorized Strasbourg: Rovana Plumb reclama in Parlamentul Eiuropean abuzul Executivului de la Bucuresti...

Strasbourg: Rovana Plumb reclama in Parlamentul Eiuropean abuzul Executivului de la Bucuresti asupra prefectilor admisi prin concurs

DISTRIBUIȚI

94058 – 21092010 – Eurodeputata PSD Rovana Plumb a atras atentia, luni, in plenul Parlamentului European, asupra abuzului facut de Guvernul Romaniei prin nepermanentizarea pe post a prefectilor declarati admisi prin concurs, Executivul fiind somat sa respecte principiile statului de drept si sa promoveze profesionalismul in administratie.

„Chestiunea pe care o abordez este una care tine de respectarea legalitatii si a profesionalismului in administratia din Romania. La inceputul anului 2009, s-au facut schimbari de prefecti si subprefecti, iar in textul hotararilor de numire a acestora s-a stipulat ca acestia exercita cu caracter temporar functiile respective, pana la organizarea concursului pentru ocuparea definitiva a posturilor”, a declarat deputata europeana.

Rovana Plumb a precizat ca „la finalul lui septembrie 2009, Executivul a organizat aceste concursuri, rezultatele fiind comunicate la inceputul lui octombrie 2009”. Guvernul trebuia sa emita hotararile de numire definitiva pe post pentru admisi, insa nu a facut acest lucru.

In acest context, eurodeputata social-democrata a atras atentia PE asupra abuzului facut de Guvernul Romaniei  si a cerut acestuia sa respecte principiile statului de drept si sa promoveze profesionalismul in administratie.

La inceputul lui 2009, s-au facut schimbari de prefecti si subprefecti. In textul hotararilor de numire a noilor titulari s-a stipulat ca acestia exercita cu caracter temporar functiile respective, pana la organizarea concursului in vederea ocuparii definitive a postului. La 28-29 septembrie 2009 au fost organizate concursurile pentru ocuparea definitiva a functiilor vacante de prefect si de subprefect, la care au participat un numar de 19 candidati pentru functia de prefect si de 32 candidati pentru functia de subprefect. Concursurile au fost organizate de Ministerul Administratiei si Internelor prin Agentia Nationala a Functionarilor Publici (din subordinea MAI), iar rezultatele au fost comunicate, la 8 octombrie 2009, candidatilor si Guvernului, care are competenta legala de numire in functie.

Executivul trebuia sa emita hotararile de guvern de numire definitiva pe post pentru toti candidatii care au fost declarati „admis”. Insa, in mod nejustificat, a emis hotarari de incetare a exercitarii cu caracter temporar a functiilor publice de prefect si subprefect. In aceste conditii, fostii prefecti si subprefecti s-au adresat instantelor de judecata competente, majoritatea actiunilor formulate de ei fiind admise. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.