Acasă Uncategorized Suceava: 11 persoane retinute pentru contrabanda cu tigari

Suceava: 11 persoane retinute pentru contrabanda cu tigari

DISTRIBUIȚI

94379 – 30092010 – În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit peste 17.640 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de 86.000 lei. Tigările – a căror destinaţie era „piaţa neagră” de desfacere din judeţul Suceava – au fost reţinute în vederea confiscării. Celor 11 persoane reţinute poliţiştii de frontieră suceveni le–au întocmite acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în vederea dispunerii masurilor legale.

Primul caz s-a înregistrat în dimineaţa zilei de 29 septembrie 2010, când poliţiştii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina au observat, într-o pădure aflată la graniţa cu Ucraina, mai multe persoane care transportau colete învelite în folie neagră ce veneau dinspre frontieră. S-a reuşit reţinerea celor în cauză şi anume Ilie P., Mihai C., David J., Dumitru J., Ioan C., cu vârste cuprinse între 17 şi 48 ani, domiciliaţi în localitatea Straja,  judeţul Suceava. La faţa locului au fost descoperite 24 baxuri de ţigări, ambalate în colete învelite cu folie neagră, ce conţineau, în total, 11.640 pachete de ţigări de provenienţă Republica. Moldova, în valoare de aproximativ 48.888 lei.

Un alt caz a fost înregistrat în noaptea aceleiaşi zile, când un echipaj din cadrul I.J.PF. Suceava – Biroul de Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere a descoperit în apropierea frontierei de stat 12 colete voluminoase, ambalate în folie de culoare închisă. Coletele conţineau 6.000 pachete de ţigări de provenienţă R. Moldova, în valoare de 36.000 lei.  Acestea au fost introduse în ţară, peste frontiera verde de către  numiţii Daniel P. , Aurel C., Ioan B., Aurel P. Alexandru C., şi Vasile H. cu vârste cuprinse între 17 şi 24 ani, toţi domiciliaţi în localitatea Straja, judeţul Suceava. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.