Acasă Uncategorized Suceava: Contrabandist de tigari, oprit cu focuri de arma

Suceava: Contrabandist de tigari, oprit cu focuri de arma

DISTRIBUIȚI

93457 – 01092010 –  În data de 31 august a. c., poliţiştii de frontieră din cadrul IJPF Suceava, acţionând în baza unor informaţii, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, pe comunicaţia Brodina -Vicovu de Sus.

Cu această ocazie a fost depistat în trafic un autoturism marca „Vauxal Vectra” în care se aflau doi bărbaţi. În urma semnalului regulamentar de oprire, autoturismul în cauză a oprit după aproximativ 100 metri, pe contrasens, moment în care cei doi bărbaţi au coborât şi au încercat să fugă.     

Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea legală prin voce a celor doi, însă aceştia au continuat să fugă, fapt pentru care s-a recurs la folosirea armamentului din dotare, executându-se cinci focuri de avertisment în plan vertical. S-a reuşit astfel reţinerea şi identificarea lui U.Vasile, în vârstă de 24 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, s-au descoperit 16 colete ce conţineau 8.000 pachete de ţigări marca „Doina” de provenienţă Republica Moldova,  în valoare de 48.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră.

            Tânărul a declarat că a fost plătit de către două persoane necunoscute cu suma de 1.000 lei pentru a transporta ţigările din localitatea Straja până în oraşul Vicovu de Sus.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui U.Vasile acte premergătoare sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Totodată, autoturismul marca „Vauxal Vectra”, în care se aflau ţigările de contrabandă, a fost indisponibilizat la sediul I.J.P.F. Suceava până la finalizarea cercetărilor. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.