Acasă Uncategorized Targu Mures: Focare de conflict in zonele cu numar mare de romi

Targu Mures: Focare de conflict in zonele cu numar mare de romi

DISTRIBUIȚI

94378 – 30092010 – Prefectul judeţului Mureş, Marius Paşcan, a declarat miercuri, că în judeţ există o serie de focare de conflict în zone în care trăiesc mulţi romi, cum ar fi Cheţani, Apalina (Reghin), Band, Târnăveni şi altele şi că recent a fost chemat pentru a dezamorsa un conflict la Hădăreni, transmite Administratie.ro.

“Nu numai acestea (Apalina şi Hădăreni – n.r.), mai este zona Târnăveni, zona Band şi multe altele din judeţ. Peste tot unde sunt, nu neapărat romi, dar o populaţie care nu are nicio sursă de venit, care se bazează exclusiv pe ajutorul social pe care îl dă primăria, în momentul în care primăria nu mai poate să plătească – şi sunt multe situaţii – acelor oameni nu le rămâne decât fie să meargă la muncă – ceea ce ştiţi că nu-i caracterizează – fie pur şi simplu să caute să fure”, a arătat prefectul.

Marius Paşcan a arătat că în urmă cu trei săptămâni a fost la Cheţani, comună de care aparţine satul Hădăreni, la invitaţia primarului, care a reclamat că a fost sechestrat de un cetăţean de etnie romă şi ameninţat. ‘Primarul susţinea că a fost sechestrat câteva ore cu forţa şi ameninţat cu sticla. S-a spart o sticlă, cum vedeţi în filme, şi cu acel ciot îl ameninţa pe primar. Unul dintre romi ameninţa că îi ia gâtul. Au fost discuţii între ei până a intervenit poliţia din Luduş. Or primarul spunea că a fost mângâiat pe ceafă părinteşte şi blajin acel (individ -n.r.) violent şi că nu s-au luat măsurile care se impuneau’, a spus Paşcan. El a arătat că primarul reclama la data respectivă că poliţia nu şi-a făcut datoria şi că de aceea a considerat firesc să meargă la faţa locului fără să creeze „tam-tam’.

“Am plecat cu şefii Jandarmeriei, ai Poliţiei, căutând să dezamorsăm acel conflict”, a subliniat Paşcan, care a precizat că a fost nevoie de jandarmi pentru a fi restabilită ordinea. În plus, susţine prefectul, au existat şi sesizări ale primarului legate de faptul că reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş nu-şi face datoria, în sensul că cele peste 60 de furturi şi ameninţări au fost sancţionate doar cu contravenţie, neluându-se nicio măsură de arest preventiv.

“Din susţinerile primarului, rezulta că situaţia riscă să degenereze din nou pentru că populaţia, cetăţenii comunei – cei oneşti – sunt absolut revoltaţi că din munca lor peste noapte se fură şi nu intervine nimeni. Nu am primit încă rezultatele anchetei, care s-a desfăşurat acolo (…) Urmează să primesc un raport de la Poliţie. Le-am spus să fie mai fermi şi să disipeze aceste tensiuni care multe sunt acte de violenţă la nivel de cârciumă, dar care pot deveni legendă”, a arătat Marius Paşcan. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.