Acasă Uncategorized Tulcea: Primarii din Tulcea vor sa dea in judecata Agentia de Plati...

Tulcea: Primarii din Tulcea vor sa dea in judecata Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala şi Pescuit

DISTRIBUIȚI

93887 – 15092010 – Primarii unor comune tulcene vor să acţioneze în instanţă Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, după ce le-au fost respinse proiectele de dezvoltare a comunităţilor depuse în vederea finanţării pe Măsura 322 – Renovarea şi Dezvoltarea Satelor a Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală. Directorul Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului (ADDJ), Dan Drăgan, a declarat că organizaţia pe care o reprezintă a depus 24 de cereri de finanţare pentru comune tulcene, în urma primei etape de selecţie fiind acordate fonduri pentru patru comune, respectiv Murighiol, Grindu, Dăeni şi Stejaru.

„Toate comunele au decis să conteste rezultatul, asociaţia întocmind contestaţiile pentru 12 din ele. În urma deciziei comunicate oficial, trei comune, respectiv Ceamurlia de Jos, Ostrov şi Slava Cercheză, ar putea primi fondurile solicitate. Din informaţiile pe care le avem însă şi alte două comune, Somova şi Dorobanţu, ar fi trebuit să obţină finanţare în urma contestaţiilor, în condiţiile în care atât de la Constanţa, cât şi din partea Serviciului tehnic al Comisiei centrale de la Bucureşti avem semnale că li s-au admis sesizările. (…) Înclin să cred că cele două comune vor primi finanţările solicitate”, a afirmat directorul ADDJ, citat de Administratie.ro.

Dan Drăgan a mai spus că cele trei comune ale căror contestaţii au fost admise ar putea să nu primească finanţare din cauza lipsei resurselor financiare, în adresele primite din partea autorităţilor centrale menţionându-se că „se va semna contractul de finanţare când vor exista sursele de finanţare”.

„Sunt mai multe comune pe care le-am adunat, iar intenţia noastră este să mergem în instanţă nu numai cu cele două comune nemulţumite (n.r. Somova şi Dorobanţu), ci cu toate celelalte ale căror contestaţii nu au fost admise. Vom folosi posibilităţile noastre interne, juriştii Consiliului Judeţean şi vom apela şi la o firmă de avocatură din Bucureşti pentru a reprezenta interesele comunelor în instanţă împotriva APDRP”, a menţionat directorul ADDJ, Dan Drăgan. Potrivit sursei, pe sesiunea din 2008, Regiunea Sud-Est a câştigat 35 de proiecte pe măsura 322 – Renovarea şi Dezvoltarea Satelor a FEADR, cele mai multe din acestea, respectiv 13, fiind depuse de comune din judeţul Tulcea. La rândul său, conducerea Oficiului Teritorial al APDRP  a declarat că nu are nicio competenţă în ceea ce priveşte verificarea contestaţiilor depuse de primarii comunelor tulcene.

„Dacă proiectele au întrunit condiţiile de eligibilitate s-a acordat finanţarea solicitată. Verificarea contestaţiilor nu a fost făcută doar de o singură persoană, iar proiectele au fost în atenţia Curţii de Conturi, Corpului de control al Ministerului Agriculturii şi Direcţiei de Control Antifraudă a APDRP. Orice altă discuţie este de prisos”, a declarat directorul adjunct al Oficiului Teritorial al APDRP, Irina Manole. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.