Acasă Uncategorized Viena: 700 de invitati din 90 de tari la inaugurarea Academiei Internationale...

Viena: 700 de invitati din 90 de tari la inaugurarea Academiei Internationale Anticoruptie

DISTRIBUIȚI

93516 – 02092010 – Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, participă la Viena, în perioada 2 – 3 septembrie 2010, la conferinţa care marchează inaugurarea Academiei Internaţionale Anticorupţie (IACA). La eveniment participă peste 700 de invitaţi din 90 de ţări, dintre care 35 de înalţi oficiali (miniştri, secretari de stat, înalţi funcţionari, secretarul general ONU).

            Cu această ocazie, ministrul justiţiei va semna Acordul de înfiinţare a Academiei şi va avea o alocuţiune în cadrul secţiunii la nivel înalt, prin care va exprima intenţia României de implicare efectivă şi concretă în viitoarea activitate a Academiei, prima instituţie de acest gen la nivel internaţional.

            Din partea României, la conferinţă participă şi Vasile Blaga, ministrul Administraţiei şi Internelor, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, precum şi o echipă de experţi din cadrul Ministerului Justiţiei şi al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Academia reprezintă rezultatul conlucrării dintre Biroul Naţiunilor Unite privind Combaterea Drogurilor şi Criminalităţii (UNODC) şi Republica Austria, sprijiniţi de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), precum şi de alţi susţinători din întreaga lume. Noua instituţie îşi propune să reprezinte o sursă de educaţie inovatoare, de pregătire, cercetare şi cooperare. Academia, un viitor centru global de excelenţă, va avea o abordare de tip holistic şi interdisciplinar, pentru a profesionaliza pregătirea, educaţia şi cercetarea în domeniul anticorupţiei.

            Academia Internaţională Anticorupţie va avea locaţia în Laxenburg, în apropiere de Viena. Palatul Kaunitz-Wittgenstein, care va găzdui IACA, datează din secolul al XVII-lea şi a fost recondiţionat în aşa fel încât să îndeplinească toate condiţiile pentru o pregătire a studenţilor la cel mai înalt nivel de expertiză.

            Până în prezent, Republica Austria a investit 12 milioane de euro în locaţia acestei Academii. IACA va fi funcţională din toamna anului 2010, iar începând cu anul 2011 îşi va desfăşura activitatea ca organizaţie internaţională, la nivel global. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.