Acasă Uncategorized Washington: Beniamin Netaniahu la Washington: “Teroarea nu va stabili granite”

Washington: Beniamin Netaniahu la Washington: “Teroarea nu va stabili granite”

DISTRIBUIȚI

93469 – 01092010 –  Cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Washington în cursul nopţii trecute cu secretarul de Stat american Hillary Clinton, prim-ministrul Guvernului  israelian, Beniamin Netaniahu, s-a referit la atentatul terorist petrecut marţi seara lângă Hebron (Cisiordania), atentat soldat cu moartea a patru colonişti evrei. În deschiderea întâlnirii, Netaniahu i-a spus lui Clinton: “Tali şi Iţhak au lăsat în urma lor şase orfani. Cohava a lăsat în urmă o fetiță în vârstă de 10 ani. Şapte orfani s-au alăturat listei persoanelor îndoliate din Israel”. Netaniahu a adăugat că “teroarea nu va stabili soarta coloniilor şi nici graniţele. Aceste subiecte, precum şi multe altele vor fi stabilite prin negocieri”.Prim-ministrul israelian a subliniat: “Vreau să fie clar: vom ajunge la ucigaşi şi îi vom pedepsi pe cei care i-au trimis”. 

Netaniahu a mai afirmat că intenţionează să discute despre securitatea Israelului cu participanţii la deschiderea negocierilor directe: preşedintele SUA, Barack Obama, preşedintele palestinian Mahmud Abbas, regele iordanian Abdallah II şi președintele egiptean Hosni Mubarak.

Secretarul de Stat american, Hilarry Clinton, a transmis condoleanţe familiilor îndoliate şi a revenit asupra obligativităţii SUA de a asigura securitatea Israelului şi a cetăţenilor săi. În deschiderea întâlnirii cu Netaniahu, Clinton a declarat că ”o asemenea brutalitate feroce nu trebuie să se petreacă în nici o ţară şi nu are nici o scuză sau explicaţie. Este interzis ca forţele terorii şi distrugerii să continue, şi din această cauză premierul israelian se află aici”.

În cursul după-amiezii, Beniamin Netaniahu urmează să se întâlnească cu Barack Obama, după care premierul israelian urmează să discute cu preşedintele egiptean şi cu regele Iordaniei. Seara, cei patru lideri sunt invitaţi de preşedintele Obama la Casa Albă la cina specială de încheiere a sărbatoriii Ramadanului. Jo) este preconizat ca Beniamin Netaniahu, Mahmud Abbas şi Hilary Clinton să înceapă discuţiile directe, anunţă AnimaNews. – www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.