Acasă Uncategorized Washington: Noua ani de la 11 septembrie 2001

Washington: Noua ani de la 11 septembrie 2001

DISTRIBUIȚI

Comemorare tensionata in SUA, generata de proiectul centrului islamic din Ground Zero93791 – 12092010 – Statele Unite ale Americii au comemorat sâmbătă nouă ani de la atentatele din 11 septembrie 2001. Atmosfera a fost permanent tensionata după ce pastorul Terry Jones, care conduce o mică biserică în Florida, a anuntat ca intenţionează să ardă 200 exemplare din Coran sâmbătă 11 septembrie. Anuntul a generat o “alerta globala” pentru cele 188 de state membre ale Organizaţiei Internaţionale de Poliţie Criminală – Interpol, care au fost puse în gardă în legătură cu «puternica posiblitate de atacuri violente asupra unor persoane nevinovate» din cauza proiectului unui grup integrist creştin american de a da foc unor exemplare din Coran.

Vineri, Terry Jones a anuntat, pentru postul american ABC, că are ‘intenţia să nu o mai facă’, după ce joi a părut să aibă ezitări, relatează AFP. Pastorul a renuntat la planurile sale extrem de periculoase, in schimbul promisiunii că proiectul de construcţie a unei moschei în apropiere de Ground Zero din New York va fi mutat.

Proiectul amplasarii unui centru islamic în apropierea locului atentatelor a provocat dezbateri tensionate în Statele Unite, fiind socotit o adevarata greseala. El a fost susţinut de primarul din New York, Michael Bloomberg, şi de preşedintele Barack Obama.

Şi totuşi, membrii unui grup creştin din SUA s-au strâns sâmbătă şi au rupt câteva pagini dintr-un Coran, în faţa Casei Albe. Acţiunea nu a atras decât câţiva curioşi şi a fost urmărită îndeaproape de poliţişti, totul fiind sub control.

Cu prilejul comemorarii a noua ani de la atentate, preşedintele american Barack Obama a asistat la o ceremonie organizată la Pentagon în memoria celor aproape 3.000 de victime, comise de militanţi islamişti aflaţi la bordul a patru avioane de linie.

Presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a afirmat sambata, la comemorarea a noua ani de la atentatele din 11 septembrie, intr-un moment tensionat de disputele religioase, ca America nu va fi niciodata in razboi cu Islamul, relateaza AFP. Ca americani, nu vrem si nu vom fi niciodata in razboi cu Islamul”, a spus Obama, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Pentagon in memoria celor 184 de oameni care au murit dupa ce un avion deturnat s-a zdrobit de cartierul general al Departamentului Apararii. “Nu o religie ne-a atacat in ziua acea din septembrie. A fost al-Qaeda, a gasca vrednica de mila formata din oameni care au pervertit religia”, a spus el. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.