Acasă Uncategorized Bacau: Lucrările la digul de la Săuceşti vor fi finalizate în această...

Bacau: Lucrările la digul de la Săuceşti vor fi finalizate în această lună

DISTRIBUIȚI

94545 – 06102010 Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a efectuat o vizită în judeţul Bacău, având drept principal obiectiv inspectarea lucrărilor la digul din localitatea Săuceşti, grav afectată de inundaţiile din această vară.. “Lucrările la dig sunt aproape gata şi sunt mulţumit de modul în care au decurs. Au fost finalizate pe o lungime de aproape 16 kilometri, în mai puţin de două luni de zile, iar constructorul mi-a promis că digul va fi gata până la sfârşitul acestei luni”, a declarat László Borbély.

 

 

 

 

 

Acesta a mai precizat că, în 7 iulie, Guvernul a aprobat o hotărâre privind alocarea a 25 de milioane lei pentru lucrări de îndiguire, pe o lungime de 18 kilometri, a malului drept al râului Siret, pe tronsonul Serbeşti, Siretu, Schineni, Săuceşti, Holt. Bugetul a fost suplimentat în septembrie cu alţi opt milioane de lei pentru lucrări şi pe celălalt mal al Siretului, la Săuceşti.

Referindu-se la efectele inundaţiilor din acest an, László Borbély a afirmat că “Anul acesta au fost cheltuiţi circa 830 milioane de lei pentru apărarea împotriva inundaţiilor, reprezentând cea mai mare sumă alocată acestui sector din 1990 încoace. Strategia până în 2035 este finalizată şi adoptată ceea ce înseamnă că, de acum înainte, nu mai stăm să aşteptăm apa şi apoi să cârpim ce s-a stricat, ci luăm din timp măsurile necesare pentru prevenirea unor astfel de dezastre”.

Ministrul Mediului şi Pădurilor s-a întâlnit şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, printre care preşedintele Consiliului Judetean, prefectul, subprefectul, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean şi cu cei din insitituţiile subordonate MMP. În acest context, ministrul Mediului şi Pădurilor a anunţat că Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat Ghidul de finanţare a Programului vizând protecţia resurselor de apă, sisteme integrate de alimentare cu apă, staţii de tratare, canalizare şi staţii de epurare şi a îndemnat şefii unităţilor administrativ teritoriale să acceze aceste fonduri. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.