Acasă Uncategorized Bilbao: «Securitatea lucrarilor de mentenanta este esentială pentru locurile de munca sigure...

Bilbao: «Securitatea lucrarilor de mentenanta este esentială pentru locurile de munca sigure si sanatoase”

DISTRIBUIȚI

95302 – 28102010 – Securitatea lucrărilor de mentenanţă va fi în centrul atenţiei la „Săptămâna europeană pentru securitate şi sănătate în muncă » de anul acesta care începe luni, cu sute de conferinţe, expoziţii şi sesiuni de formare – organizate de Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA) şi partenerii acesteia – desfăşurate în peste 30 de ţări din întreaga Europă.

Jukka Takala, directorul Agenţiei Europene pentru Sănătate şi Securitate în Muncă (EU-OSHA), a afirmat că, având în vedere procentul de 20% de accidente de muncă asociate cu lucrările de mentenanţă, este clar că securitatea lucrărilor de mentenanţă este o componentă esenţială a campaniei „Locuri de muncă sigure şi sănătoase”.

„Studiile ştiinţifice arată, de asemenea, că bolile profesionale şi problemele de sănătate legate de muncă, ca azbestoza, cancerul, problemele de auz şi afecţiunile musculo-scheletice, sunt mai frecvente în rândul lucrătorilor din mentenanţă, a afirmat el. Pentru sănătatea şi securitatea tuturor lucrătorilor de pretutindeni, este esenţial să valorificăm la maxim fiecare ocazie pentru a creşte gradul de sensibilizare cu privire la importanţa securităţii lucrărilor de mentenanţă pe întreg teritoriul Europei”, a spus Takala.

Evenimentele vor constitui o sursă importantă de cunoştinţe pentru părţile interesate cu privire la modul adecvat de desfăşurare a lucrărilor de întreţinere – un mod sănătos şi sigur. Reunind guvernele, mediul de afaceri şi publicul larg, importanţa securităţii lucrărilor de mentenanţă va fi cimentată la nivel intersectorial şi transnaţional.

Esenţiali în cadrul acestei Săptămâni europene vor fi cei 30 de noi parteneri oficiali ai campaniei – o mare varietate de întreprinderi şi asociaţii din sectorul public şi privat, incluzând unele dintre cele mai cunoscute întreprinderi din Europa care şi-au unit forţele cu cele ale agenţiei şi au început să promoveze bune practici în ceea ce priveşte securitatea lucrărilor de mentenanţă printr-o diversitate de activităţi.

“Cu o asemenea multitudine de evenimente desfăşurate în întreaga Europă, cu siguranţă că toţi, de la nivelul atelierului până la nivelul conducerii, vor primi mesajul potrivit căruia securitatea lucrărilor de mentenanţă este esenţială pentru locurile de muncă sigure şi sănătoase”, a afirmat Takala. www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.