Acasă Uncategorized Bruxelles: Comisia Europeana a renuntat la procedura de infringement impotriva Frantei

Bruxelles: Comisia Europeana a renuntat la procedura de infringement impotriva Frantei

DISTRIBUIȚI

95003 – 19102010 – Comisia Europeană a anunţat marţi că a renunţat la declanşarea procedurii de infringement împotriva Franţei pentru nerespectarea legislaţiei în urma repatrierii mai multor romi, după ce a obţinut de la Paris garanţii privind modificarea dreptului său naţional, relatează AFP. Viviane Reding, comisarul european pentru Justiţie, anunţase anterior că va propune renunţarea la procedura de infringement. Comisarul european pentru Justiţie consideră „suficiente”

 

 

 

 

 

garanţiile aduse la sfârşitul săptămânii trecute de Paris, la cererea Bruxelles-ului, pentru modificarea legislaţiei sale naţionale în scopul unei mai bune aplicări a normelor europene din 2004 cu privire la libertatea de circulaţie a cetăţenilor europeni.

Textul din 2004 impune garanţii procedurale stricte pentru cetăţenii repatriaţi, cum a fost cazul romilor români şi bulgari care au fost nevoiţi să părăsească Franţa începând din august.

În schimb, Reding ar intenţiona să îşi continue ancheta pe un alt plan şi anume cel al suspiciunilor de discriminare a romilor în timpul expulzărilor din august.

Totuşi, în această privinţă nu a fost invocată nicio ameninţare cu procedura de infringement, iar intenţia CE este de a aplana conflictul. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.