Acasă Uncategorized Bruxelles: Parlamentul European al Intreprinderilor se reuneste pe 14 octombrie

Bruxelles: Parlamentul European al Intreprinderilor se reuneste pe 14 octombrie

DISTRIBUIȚI

94535 – 05102010 Pe 14 octombrie a.c., peste 700 antreprenori de toate mărimile şi din toate sectoarele de afaceri ale celor 45 de ţări europene se vor aduna în hemiciclul Parlamentului European de la  Bruxelles, pentru a constitui cel de-al doilea Parlament European al Întreprinderilor, eveniment organizat de Eurochambres şi de reţeaua sa de Camere de Comerţ.

Asemeni primei ediţii a evenimentului, care a avut loc în 2008, antreprenori vor dezbate şi vor vota o serie de subiecte cu impact direct asupra mediului de afaceri, în prezenţa unor înalţi reprezentanţi ai Instituţiilor Europene.

“Scopul acestui eveniment – cel mai mare de acest fel, care da direct cuvântul oamenilor de afaceri – este acela de a face ca vocea mediului de afaceri să fie auzită în probleme cruciale care se vor afla pe masa legiuitorilor în lunile următoare”, a declarat Alessandro Barberis, preşedintele Eurochambres. “Sperăm să fie un pas mai departe în comunicarea dintre politicieni şi mediul de afaceri, lumi care par a fi fundamental diferite, dar care sunt, bineînţeles, întrinsec legate”.

Parlamentul European al Întreprinderilor se va desfăşura în trei sesiuni distincte, fiecare abordând  o serie de probleme actuale care preocupă mediul de afaceri, în care reprezentanţiii Parlamentului European şi ai Comisiei Europene vor răspunde direct oamenilor de afaceri.  Sesiunea 1: “Condiţii“: criza economică, politica UE asupra IMM-urilor, agenda digitală, redresare colectivă şi drepturile consumatorilor. Cu Antonio Tajani, peşedintele Comisiei Europene însărcinat cu Industrie şi Mediul de Afaceri, şi Pervenche Berès, mmbru al Parlamentului European şi preşedintele Comitetului de Muncă şi Probleme Sociale. Sesiunea 2 – “Resurse“: plăţi întârziate, educaţie, piaţa muncii, mediu şi probleme energetice. Cu Herbert Reul, membru al Parlamentului European şi preşedintele comitietului pentru Industrie, Cercetare şi Energie. Sesiunea 3 – “Pieţe“: legea companiilor, relaţii internaţionale, acorduri comerciale, acces pe pieţe. Cu Karel De Gucht, comisar european însărcinat cu Comerţui şi Malcolm Harbour, membru al Parlamentului European şi preşedintele comitietului pentru Pieţe Interne şi Protecţia Consumatorului. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.