Acasă Uncategorized Bruxelles: Ramona Mănescu: „Bucurestiul trebuie promovat in Europa!”

Bruxelles: Ramona Mănescu: „Bucurestiul trebuie promovat in Europa!”

DISTRIBUIȚI

94811 – 13102010 – Muzica maestrului Gică Petrescu şi fotografiile arhitectei Paula Craioveanu au recompus, marţi, imaginea Bucureştilor de altădată şi din prezent, în Parlamentul European de la Bruxelles.

Europarlamentarul PNL, Ramona Mănescu, a organizat vernisajul „Bucureşti, Capitală Europeană: trecut şi prezent”, demonstrând astfel că imaginea României poate fi promovata la nivel european şi fără a cheltui sute de mii de euro.

„Am încercat prin intermediul acestor fotografii, care ne arată cât de frumos era Bucureştiul altădată, să aduc in atenţie, la nivel european, Capitala noastră şi potenţialului său turistic. Eu sunt vicepreşedintele Inter-grupului Urban din PE si va asigur că una dintre priorităţile mele se refera si la dezvoltarea urbanistică a Bucureştiului în aşa fel încât România să aibă o faţă europeană şi din acest punct de vedere.”

Totodată, Ramona Mănescu a criticat Guvernul României care cheltuieşte bani degeaba pentru imaginea ţării.

„Îmi pare rău că autorităţile române nu se ocupă de promovarea eficientă a ţării noastre. Pe de o parte, doamna Udrea a decis să cheltuiască sute de mii de euro pentru un brand de ţară extrem de controversat, iar pe de altă parte, a închis foarte multe din birourile de turism din Europa. Consider ca a făcut o greşeală gravă când a decis să pună lacătul şi pe cel din Bruxelles, pentru ca aici este inima Europei, unde sunt prezente cele mai multe instituţii europene, ambasade si misiuni diplomatice. Probabil că promovarea Bucureştiului nu este o prioritate pentru dumneaei, dar, cu siguranţă, este o prioritate pentru mine şi mă bucur că am avut ocazia să organizez această expoziţie împreuna cu doi specialişti.”

Invitaţii au avut parte de o prezentare generoasă a detaliilor urbanistice ale Capitalei din partea arhitectului şef, Gheorghe Pătraşcu, care în câteva minute a reuşit să pună in valoare si proiectele viitoare pentru dezvoltarea Bucureştiului.

Arhitecta Paula Craioveanu şi-a prezentat succint fotografiile din albumul lansat, împreună cu Ramona Mănescu, afirmând că acesta oferă o perspectivă nouă, arhitectonică, asupra Capitalei şi detalii care scapă ochiului la prima vedere.

Evenimentul s-a încheiat cu o recepţie în acordurile muzicii Bucureştiului de altădată. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.