Acasă Uncategorized Bruxelles: Sustinere romaneasca pentru aderarea Serbiei la Uniunea Europeana

Bruxelles: Sustinere romaneasca pentru aderarea Serbiei la Uniunea Europeana

DISTRIBUIȚI

94572 – 06102010 – Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru a participat pe 4 şi 5 octombrie, la cea de-a patra Reuniune Interparlamentară Serbia – Parlamentul European în calitate de vicepreşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru sud-estul Europei şi preşedinte al Grupului informal „Prietenii Serbiei”.

Pe agenda reuniunii din Belgrad au fost incluse dezbateri cu reprezentanţi ai Guvernului Serbiei şi Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate cu privire la situaţia politică din Serbia şi perspectivele pentru integrarea în Uniunea Europeană, lupta împotriva corupţiei, reforma sistemului judiciar, problemele din Kosovo, situaţia economică, cooperarea regională, inclusiv Strategia Dunării şi evoluţiile în situaţia minorităţilor naţionale. De asemenea, în cadrul reuniunii, s-a adoptat o declaraţie comună a preşedinţilor delegaţiilor prezente.

La eveniment au participat preşedintele Serbiei, Boris Tadić, premierul sârb, Mirko Cvetković, vicepremierul Božidar Đelić, ministrul de Justiţie şi cel al Internelor, ambasadorii statelor membre ale Uniunii, reprezentanţi ai sectorului non-guvernamental, membri ai Parlamentului European şi alţi oficiali sârbi.

Eurodeputatul Victor Boştinaru a declarat că susţine eforturile Serbiei pentru aderarea la Uniunea Europeană şi a subliniat încă o dată importanţa pe care Balcanii de Vest o au în completarea proiectului european.

Victor Boştinaru a organizat împreună cu Muzeul Naţional din Belgrad, la sfârşitul lunii august, o expoziţie dedicată artei religioase murale din Serbia în Parlamentul European. De asemenea, eurodeputatul a avut o contribuţie decisivă în constituirea Grupul Informal „Prietenii Serbiei”, grup care numără peste 30 de membrii, personalităţi ale Parlamentului European din toate grupurile politice, recunoscute pentru contribuţia la procesul de lărgire a Uniunii Europene şi pentru implicarea constantă în problematica Europei de Sud-est. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.