Acasă Uncategorized Bucuresti: 30.000 de protestatari au plecat in mars spre Parlament

Bucuresti: 30.000 de protestatari au plecat in mars spre Parlament

DISTRIBUIȚI

95237 – 27102010 – Protestatarii au plecat în marş din Piaţa Victoriei spre Piaţa Constituţiei, în faţa clădirii Parlamentului, unde vor aştepta rezultatul votului la moţiunea de cenzură. Numărul protestatarilor care mărşăluiesc spre Parlament a ajuns, în jurul orelor 12.00, la peste 30.000, iar 26 de echipaje SMURD au fost mobilizate pentru cei care vor avea nevoie de îngrijiri medicale. Sindicaliştii sunt însoţiţi de Victor Ponta, Marian Vanghelie, Dan Nica şi Rovana Plumb. Ponta are la gât un steag tricolor şi o şapcă cu însemnele CNSLR-Frăţia.

 

 

 

 

 

 

Coloana de manifestanţi s-a oprit din marş, la puţin timp de la plecarea din Piaţa Victoriei, sindicaliştii fiind nemulţumiţi că în faţă se află lideri ai PSD, în condiţiile în care sindicatele au organizat acţiunea, astfel că tot liderii sindicali trebuie să-i conducă în timpul protestului. Sindicaliştii susţin că acţiunea de protest este un miting al sindicatelor, nu al partidelor politice. Ei şi-au exprimat nemulţumirea că lideri ai PSD conduc coloana de manifestanţi.

Protestatarii au bannere pe care scrie „Du-te Băsescu, după Ceauşescu”, „Ne alungi din ţară, javră ordinară”, „ERATĂ: Ieşi afară, fiinţă extraordinară”, „Istoria românilor a început cu Traian şi se poate termina tot cu Traian”, fluieră şi huiduie.

Câte un grup de sindicalişti va fi prezent la fiecare poartă a Parlamentului, în număr nu foarte mare, pentru a nu bloca intrarea în clădire.

Confederaţiile sindicale spun că aduc în Capitală, miercuri, peste 100.000 de oameni care vor cere demisia întregului Guvern. Acest miting, al doilea ca amploare de după 1991, se desfășoară în aceeaşi zi cu votul asupra moţiunii de cenzură iniţiate de opoziţie.

Mitingul din Piaţa Victoriei a început la ora 10.00 cu intonarea imnului naţional, după ce vicepreşedintele „Cartel Alfa„, Liviu Apostoiu, a declarat deschisă în mod oficial acţiunea de protest. Mitingul din Piaţa Victoriei a început cu intonarea imnului naţional, vicepreşedintele „Cartel Alfa”, Liviu Apostoiu, declarând deschisă în mod oficial acţiunea de protest. După ce Liviu Apostoiu a anunţat deschiderea protestului, sindicaliştii din Piaţa Victoriei au cântat „Deşteaptă-te, române”. Liderul „Cartel Alfa” le-a spus protestatarilor că guvernanţii trebuie să plece şi „noi să rămâne în ţara noastră”.

„Să plece, să se ducă, noi rămânem! Jos Guvernul! Noi reprezentăm cei 90 la sută dintre românii care sunt nemulţumiţi de ce se întâmplă în Guvern”, a spus Apostoiu.

Jandarmeria Română a precizat, într-un comunicat, că trei persoane au necesitat asistenţă medicală, una din acestea fiind transportată la Spitalul Floreasca.

Liderii protestatarilor au făcut apel la bucureşteni să vină în Piaţa Victoriei şi să se alăture sindicaliştilor, pentru a cere demisia Guvernului şi o viaţă normală. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.