Acasă Uncategorized Bucuresti: Ambasadorul Marii Britanii lauda adoptarea „legii micii reforme”

Bucuresti: Ambasadorul Marii Britanii lauda adoptarea „legii micii reforme”

DISTRIBUIȚI

95298 – 28102010 – Ambasadorul britanic în România, Martin Harris, apreciază, într-o postare pe blog-ul ambasadei intitulată „Mica Reformă – marele impact”, rolul pe care această iniţiativă a Ministerului Justiţiei o va avea în reducerea duratei proceselor şi reformarea sistemului de justiţie.

 „Preşedintele Traian Băsescu a promulgat luni o lege privind accelerarea procedurilor judiciare. Acest lucru a fost denumit <legea micii reforme>, dar semnificaţia ei este mare, iar adoptarea acesteia este o veste binevenită.

În această vară, România a luat o serie de măsuri pentru reformarea sistemului de justiţie şi combaterea corupţiei. Aceasta din urmă (n.r. – „legea micii reforme”) va sprijini implementarea lor în timp util. Noua lege va reduce volumul de muncă al judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, precum şi volumul de muncă al tribunalelor, pentru a spori eficienţa procedurilor judiciare în materie penală. De asemenea, va  îmbunătăţi executarea hotărârilor judecătoreşti în materie civilă şi va elimina întârzierile nejustificate. Acest lucru se va realiza prin simplificarea numirii completelor de judecată, care să permită audierea cazurilor într-un interval scurt de timp şi reformarea procedurii de recurs. „Legea micii reforme” este, de asemenea, un pas esenţial în  implementarea Noilor Coduri de procedură civilă şi penală, programată pentru 2011.  Aşa ca mă aştept ca această  <mică lege> să aibă un mare impact în promovarea unui sistem judiciar mai eficient şi transparent. Acest lucru este crucial şi pentru Marea Britanie: un sistem judiciar pe deplin funcţional şi un mediu de afaceri favorabil sunt esenţiale pentru creşterea investiţiilor britanice în România”, scrie ambasadorul Marii Britanii. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.