Acasă Uncategorized Bucuresti: Anul acesta, Ministerul Sănătăţii pune accent pe pregătirea medicilor specialişti

Bucuresti: Anul acesta, Ministerul Sănătăţii pune accent pe pregătirea medicilor specialişti

DISTRIBUIȚI

94540 – 06102010 – Ministerul Sănătăţii a stabilit condiţiile în care se va desfăşura anul acesta concursul de intrare în Rezidenţiat. Csecke Attila, ministrul Sănătăţii, a solicitat în şedinţa de Colegiu a Ministerului Sănătăţii urgentarea finalizării actelor normative care reglementează organizarea concursului şi publicarea acestora. De asemenea, ministrul Sănătăţii a apreciat activitatea depusă până în prezent în cadrul Comisiei centrale de Rezidenţiat, condusă de prof.dr. Adrian Streinu-Cercel şi a declarat că:

 

 

 

 

 

“Am încredere în experienţa celor care conduc Comisia de Rezidenţiat. Au o mare responsabilitate pentru organizarea în bune condiţii a concursului, dar sunt sigur că vor reuşi desfăşurarea unui concurs fără probleme”, a declarat ministrul Sănătăţii.

În sesiunea din 2010, absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie vor putea concura pe un număr 3.505 locuri şi posturi, dintre care 2.984 locuri şi 521 posturi.

Ministerul Sănătăţii va scoate la concurs 2740 locuri pentru medicină, 175 locuri pentru medicină dentară şi 69 pentru farmacie. La acestea se vor adăuga cele 469 posturi scoase la concurs pentru medicină şi 52 posturi pentru farmacie.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii pune accent pe pregătirea medicilor specialişti. Este nevoie de mai mulţi specialişti în spitalele din ţară şi din această cauză au fost luate două măsuri importante: reducerea cu un an durata de Rezidenţiat pentru 36 de specialităţi şi eliminarea Rezidenţiatului cu durata de 7 ani.

Pe de altă parte a crescut cu aproape 500 numărul locurilor şi posturilor scoase la concurs pentru specialităţile medicale, altele decât cele de medicină de familie. Raportat la anul trecut, nu vor exista modificări în ceea ce priveşte tematica şi bibliografia, precum şi sistemul de test grilă cu 200 întrebări.

Concursul se va desfăşura în Centrul Universitar Bucureşti, iar înscrierile la concurs se fac la sediile direcţiilor de sănătate publică pânâ la data de 29 octombrie 2010, inclusiv. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.