Acasă Uncategorized Bucuresti: Atentionare pentru soferi

Bucuresti: Atentionare pentru soferi

DISTRIBUIȚI

94977 – 19102010 – La această oră carosabilul este umed din cauza ploii în majoritatea judeţelor ţării, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. Din acest motiv, circulaţia autovehiculelor se desfăşoară cu dificultate.Pentru evitarea implicării în accidente rutiere, cei de la volan trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

De asemenea, un regim de viteză moderat, adaptat permanent condiţiilor concrete de trafic şi drum şi păstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers faţă de vehiculul dinainte sunt de natură a evita producerea unor evenimente rutiere grave. În acelaşi scop, recomandăm folosirea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, pilotarea maşinilor în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa lor redusă. De asemenea, acestora le reamintim faptul că dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este pentru ei cu 20 km/h mai mică.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la  o distanţă mult mai mare de autovehicul decât în condiţii meteo-rutiere normale. În acest context, obligaţia conducătorilor de autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone de a purta echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant, atunci când execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public. În condiţii de ploaie, acest echipament reduce considerabil riscul producerii unor accidente. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.