Acasă Uncategorized Bucuresti: Autoritatile maghiare sustin ca nu exista pericol de poluare pe sectorul...

Bucuresti: Autoritatile maghiare sustin ca nu exista pericol de poluare pe sectorul romanesc al Dunarii

DISTRIBUIȚI

94581 – 06102010 – Ministerul Mediului şi Pădurilor a primit informaţii de ultimă oră privind evoluţia incidentului care a avut loc în după-amiaza zilei de luni, 4 octombrie 2010, în dreptul localităţii Ajka, Ungaria.

Autorităţile din ţara vecină au început deja decontaminarea râului Torna, iar pentru a proteja calitatea apei din râul Marcal, pompierii şi personalul militar în cooperare cu Direcţia Apelor au deversat în râu 400t nitrat de calciu şi nitrat de magneziu, precum şi 1000t ipsos.

                        Conform informaţiilor primite de Ministerul Mediului şi Pădurilor de la partea ungară, în următoarele zile nu se vor înregistra depăşiri ale valorilor maxime admise ale concentraţiilor de poluanţi pe teritoriul României. Totodată ministrul László Borbély a contactat persoanele de decizie din Guvernul Ungariei, aceştia confirmând că la această oră nu există pericol de poluare în Dunăre, pe teritoriul României.

Situaţia actuală a survenit în urma spargerii unui batal de stocare a reziduurilor chimice de culoare brun-roşcat aparţinînd unei fabrici de prelucrare a aluminiului a cauzat scurgerea a peste 600.000 m³ de deşeuri cu un ph de 12-13  în pârâul Torna, afluent  al râului Marcal aflat în Vestul Ungariei.

       Ministerul Mediului şi Pădurilor monitorizează permanent calitatea apelor, urmând a informa despre orice modificare privind depăşiri ale parametrilor normali. . www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.