Acasă Uncategorized Bucuresti: Cei doi militari morti in Afganistan faceau parte din Batalionul “Soimii...

Bucuresti: Cei doi militari morti in Afganistan faceau parte din Batalionul “Soimii Carpatilor”

DISTRIBUIȚI

94430 – 01102010 – Vineri, 1 octombrie, în jurul orelor 10.30 (ora României), sergentul major Marius Florin Sfecheş şi soldatul Cristian-Petru Filip au căzut la datorie, în timpul executării unei misiuni în Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului Humvee în care se aflau aceştia, se spune într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Atacul s-a produs în Provincia Zabul, la aproximativ 40 de km nord-est de Qalat, în urma exploziei fiind rănit şi caporalul Vasile Zbâncă. Militarul rănit a fost transportat cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul militar din Baza Lagman, în prezent starea acestuia fiind stabilă, .

Militarul rănit şi cei doi militari care şi-au pierdut viaţa făceau parte din Batalionul 812 Manevră “Şoimii Carpaţilor”. Sergentul major Marius Florin Sfecheş avea 25 de ani şi era necăsătorit. Soldatul Cristian-Petru Filip avea 26 de ani şi era necăsătorit.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a celor doi militari care şi-au sacrificat viaţa sub culorile Drapelului naţional, săvârşind acte de devotament excepţional în timpul executării misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan.

De asemenea, ministrul Apărării a înaintat preşedintelui României propunerile de decorare a sublocotenenţilor post-mortem Marius Florin Sfecheş şi Cristian-Petru Filip cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.