Acasă Uncategorized Bucuresti: Centralele sindicale anunta scoaterea in strada a 80.000 de protestatari pe...

Bucuresti: Centralele sindicale anunta scoaterea in strada a 80.000 de protestatari pe 27 octombrie

DISTRIBUIȚI

95108 – 22102010 – Marile centrale sindicale au anunţat, vineri dimineaţă, că în 27 octombrie, ziua în care va fi votată moţiunea de cenzură, vor scoate în stradă peste 80.000 de oameni şi au făcut apel la toţi cei nemulţumiţi de deciziile Guvernului să se alăture acţiunii de protest. Prim-vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Ion Pisc, a declarat, vineri, că s-a decis organizarea unui miting şi a unui marş în 27 octombrie, ziua votării moţiunii de cenzură. „În 27 octombrie, cele cinci confederaţii sindicale

 

 

 

 

 

 

 scot în stradă peste 80.000 de sindicalişti. În acest sens, fac un apel la nemulţumiţii României, şomeri, studenţi, pensionari, pentru ca aleşii neamului să fie treziţi la realitate şi să îşi vadă nemulţumiţii în stradă”, a spus Pisc. El a precizat că, în 27 octombrie, sindicaliştii se vor aduna între 7.30 şi 9.00, după care vor pleca spre Piaţa Victoriei, unde la ora 10.00 va începe mitingul. O oră mai târziu, sindicaliştii vor pleca în marş pe traseul Bulevardul Magheru – Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei, unde vor rămâne până aproximativ la ora 17.30, aşteptând rezultatul votului la moţiunea de cenzură.

Ion Pisc a mai spus că există o problemă în organizarea marşului din 27 octombrie, în sensul că traseul propus de sindicalişti nu a fost aprobat deocamdată de Primăria Capitalei.

„Indiferent de ce răspuns va da Primăria, noi ne-am făcut datoria, am anunţat din timp, aşa că marşul va avea loc pe traseul propus de noi”, a subliniat Ion Pisc.

În timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, la fiecare poartă a Palatului Parlamentului vor fi delegaţii ale sindicaliştilor, în număr nu foarte mare, pentru a nu bloca intrarea în clădire, a mai spus Pisc.

Prim-vicepreşedintele BNS a subliniat că speră ca acţiunea de protest din 27 octombrie să fie una paşnică, democratică şi fără altercaţii.

Pisc a făcut un apel la bucureşteni să evite în ziua protestului deplasarea în zonele în care vor avea loc mitingul şi marşul sindicaliştilor. www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.