Acasă Uncategorized Bucuresti: Contributiile individuale de asigurari sociale si de somaj se declara numai...

Bucuresti: Contributiile individuale de asigurari sociale si de somaj se declara numai la administratiile fiscale competente in administrarea acestora incepand cu 25 octombrie

DISTRIBUIȚI

95112 – 22102010Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează că începând cu data de 25 octombrie a.c., declararea contribuţiilor individuale de asigurări sociale şi de asigurări pentru şomaj calculate şi reţinute de către plătitorii de venit potrivit art. III alin. (11) din O.U.G. nr. 58/2010, cu modificările şi completările ulterioare se va face numai la administratiile fiscale competente în administrarea acestora.

Declararea contribuţiilor individuale de asigurări se realizează prin completarea şi depunerea Formularului 102 “Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetele asigurările sociale şi fondurilor speciale”, cod 14.13.01.40.

Plata contribuţiile individuale de asigurări se va efectua de către plătitorii de venit potrivit art. 114 alin. (1) şi (2¹) din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată. Astfel, data plăţii este: data înscrisă în documentul de plată eliberat de organul fiscal în cazul plăţilor în numerar, data poştei în cazul plăţilor prin mandat poştal şi data la care băncile debitează contul în cazul plăţilor prin decontare bancară. Distribuirea sumelor din contul unic se face distinct pe fiecare buget sau fond, proporţional cu obligaţiile datorate.

Contul în care se vor plăti contribuţiile este 55.02 “Disponibil al bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire”, deschis pe codul de identificare fiscală al contribuabililor la unităţile Trezoreriei Statului din cadrul organului fiscal competent în administrarea plătitorului de venit. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.