Acasă Uncategorized Bucuresti: Cristina Ancuta Pocora reclama la Forumul European al Dizabilitatii dublul limbaj...

Bucuresti: Cristina Ancuta Pocora reclama la Forumul European al Dizabilitatii dublul limbaj al Guvernului Boc

DISTRIBUIȚI

94805 – 13102010 – Preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, Cristina Ancuţa Pocora, va sesiza Forumul European al Dizabilităţii, din cadrul Comisiei Europene. „Subiectul acestei sesizări este intenţia Guvernului Boc de a mai da o ordonanţă de urgenţă prin care se urmăreşte diminuarea drepturilor băneşti acordate persoanelor cu dizabilităţi şi celor care îngrijesc aceste persoane. Prin intermediul actului normativ,

 

 

 

 

 

se continuă astfel un program guvernamental al PD-L de umilire, înjosire şi, practic, condamnare la o viaţă mizerabilă, a persoanelor care şi aşa sunt bătute de soartă. O situaţie pe care nu o putem accepta şi pe care trebuie să o semnalăm forurilor europene. Pentru că trebuie să atragem atenţia asupra dublului limbaj practicat de administraţia Băsescu. Pe de o parte, prin reprezentanţii săi de la putere, România ratifică tratate internaţionale pentru alinierea legislaţiei interne la cea europeană în domeniul drepturilor persoanelor cu dizabilităţi şi, pe de altă parte, ia măsuri anti-sociale, împotriva acestor persoane. În plus, desfiinţează instituţiile abilitate să rezolve problemele şi să îndrume persoanele cu dizabilităţi, aşa cum s-a întâmplat cu Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap (ANPH)”, a declarat deputatul PNL Cristina Ancuţa Pocora.

Cristina Ancuţa Pocora face referire la ratificarea de către România a Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, proiect care se află în dezbaterea Senatului şi care presupune, conform Direcţiei Generale Protecţia Persoanelor cu Handicap din cadrul Ministerului Muncii, modificarea a nu mai puţin de 43 de acte normative.

„Printre acestea sunt Constituţia României, Codul familiei, Codul muncii, Codul de procedură penală, Codul de procedură civilă. Este inutil să mai spun că toate acestea au rămas la nivel de listă într-un sertar. În loc să demareze procedurile legislative de aliniere a reglementărilor prevăzute în Convenţie, România, prin Guvernul Boc, îşi bate joc de persoanele cu dizabilităţi, indiferent că vorbim aici de copii, tineri, adulţi sau bătrâni, mulţi dintre aceştia fiind în imposibilitatea de a se îngriji singuri. Ceea ce face astăzi Guvernul Boc nu este o scăpare, nu este un accident, o eroare umană. Este o politică de stat, măsurile pe care le-a luat până acum în domeniul protecţiei sociale, în numele reformei statului, fac parte dintr-un program guvernamental de condamnare la o viaţă de mizerie a celor care au nevoie de îngijire specială, de susţinere, de medicamente, de tratamente medicale, de instituţii specializate, de proiecte de integrare în societate”, a completat Cristina Ancuţa Pocora.

Deputatul liberal speră ca intenţia de diminuare a drepturilor băneşti pentru persoanele cu handicap, sume şi aşa insuficiente pentru nevoile lor speciale, să fie blocată şi prin sprijinul organizaţiilor neguvernamentale cu activitate în domeniu. „Este singura şansă, trebuie să vorbim noi pentru cei care nu o pot face, până nu este prea târziu”, a declarat Cristina Ancuţa Pocora. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.