Acasă Uncategorized Bucuresti: Deputatii decid astazi daca stimulentele de la Finante vor fi incluse...

Bucuresti: Deputatii decid astazi daca stimulentele de la Finante vor fi incluse in salarii

DISTRIBUIȚI

94981 – 19102010 – Stimulentele de la Ministerul Finanţelor sunt pe ordinea de zi a deputaţilor, care trebuie să dea votul final pe legea care prevede introducerea acestora în salariile de bază.

Un amendament al deputatei PDL  Claudia Boghicevici la Ordonanţa 1/2010, prevede că ”salariile de bază se calculează prin includerea în acestea a valorii medii a acestor drepturi băneşti acordate în cursul anului 2009 pentru fiecare funcţie publică pe categorii, clase şi grade profesionale respectiv pentru fiecare funcţie contractuală, în funcţie de nivelul studiilor, pe grade sau trepte profesionale”. Claudia Boghicevici şi-a motivat amendamentul prin faptul că spre deosebire de alte ministere, la Finanţe politica salarială s-a bazat în special pe acordarea de stimulente, ca parte integrantă a sistemului de salarizare, şi menţinerea salariilor de bază la un nivel minim în raport cu alte instituţii publice. În timp, acest lucru s-ar fi transformat într-un sistem de compensare a inechităţilor dintre salariaţii instituţiilor publice cu răspundere similară, astfel încât stimulentele au devenit drepturi de natură salarială. ”Această politică de salarizare, în sensul acordării acestor stimulente financiare, a condus în mod clar la o mobilizare şi motivare a personalului în atragerea de fonduri suplimentare la bugetul general consolidat”, a explicat Boghicevici.

Legea de aprobare a ordonanţei 1/2010 a fost înregistrată la Camera Deputaţilor în martie, însă a primit raportul abia pe 6 octombrie, iar pe 11 a fost înscrisă pe ordinea de zi a plenului, dezbătută şi adoptată pe articole în forma adoptată, fiind necesar acum doar votul plenului pentru a fi trimisă la promulgare. Pentru adoptare este nevoie de votul a jumătate plus unu din numărul total al deputaţilor. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.