Acasă Uncategorized Bucuresti: DNA l-a trimis in judecata pe prim-procurorul Parchetului de pe langa...

Bucuresti: DNA l-a trimis in judecata pe prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare

DISTRIBUIȚI

95299 – 28102010 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, Ciprian Călin Zamfirescu, având gradul profesional de procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Conform rechizitoriului, în vara anului 2009, Zamfirescu a acceptat promisiunea unei recompense băneşti de la de la angajatul unei firme specializate în servicii de pază în scopul de a intermedia încheierea unui contract de prestări servicii de pază între o societate comercială şi firma de pază, prin traficarea influenţei rezultate din relaţiile de prietenie precum şi din poziţia sa de prim-procuror.

În perioada aprilie-septembrie 2010, în baza acestei înţelegeri, Zamfirescu Ciprian Călin a primit de la reprezentantul firmei de pază suma totală de 4.500 euro, în tranşe lunare.
Pe 8 septembrie 2010, prim-procurorul a fost prins în flagrant delict în timp ce primea de la reprezentantul firmei de pază 1.000 euro, tranşa aferentă lunii august.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui autoturism aparţinând inculpatului în vederea confiscării şi recuperării sumei de 4.500 euro.

Având în vedere calitatea de magistrat a lui Zamfirescu Ciprian Călin, în zilele de 8 şi 9 septembrie 2010, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat măsura reţinerii, respectiv a arestării acestuia.

Pe 9 septembrie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât arestarea preventivă a lui Zamfirescu pentru 29 de zile Pe 14 septembrie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus punerea în libertate a inculpatului şi înlocuirea măsurii preventive a arestării cu cea a obligării de a nu părăsi ţara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.