Acasă Uncategorized Bucuresti: In lipsa de clienti, notarii publici reduc substantial onorariile

Bucuresti: In lipsa de clienti, notarii publici reduc substantial onorariile

DISTRIBUIȚI

94561 – 06102010 – Ministerul Justitiei agreeaza propunerea notarilor si cat de curand onorariile pentru tranzactii incheiate in fata notarului vor fi reduse, unele chiar cu 90%. Notarii spera astfel sa dea o mana de ajutor pietei imobiliare, dar si sa isi salveze propriile cabinete aflate in impas din pricina crizei.

„Avand in vedere faptul ca piata imobiliara din Romania nu pare sa se revigoreze semnificativ prea curand, notarii publici propun Ministrului Justitiei reducerea considerabila a onorariilor pentru serviciile notariale cu impact direct asupra populatiei: vanzari, ipoteci, mosteniri etc”, se arata intr-un comunicat al Uniunii Nationale a Notarilor Publici (UNNPR).

Notarii stiu ca daca nu isi reduc onorariile putini vor mai fi aceia care vor putea legaliza sau autentifica o tranzactie sau un act.

Partajul intre soti, de exemplu, pentru un apartament de 40.000 de lei, presupune astazi un onorariu pentru notar de 806 lei. Dupa noua grila propusa de notari ministrului Justitiei, suma va fi de 421 de lei. Pentru o ipoteca in cazul cumpararii unei locuinte de 50.000 de lei, notarul nu va mai cere de-acum 500 de lei, ci 325 de lei. Pentru o ipoteca instituita asupra unui imobil de 80.000 de lei, onorariul va fi redus de la 725 de lei la 475. Pentru autentificarea oricaror alte acte privind creditarea bancara, daca imprumutul a fost acordat si ipoteca instituita, cum ar fi spre exemplu o refinantare, onorariul propus pentru serviciul notarial este de doar 100 lei. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.