Acasă Uncategorized Bucuresti: In memoriam Florian Pittiş, la trei ani de la dispariţie

Bucuresti: In memoriam Florian Pittiş, la trei ani de la dispariţie

DISTRIBUIȚI

94475 – 04102010 Primăria Sectorului 2 organizează în această după amiază, de la orele 17.00, în ziua când Florian Pittiş ar fi împlinit 67 de ani, o seară a amintirilor despre marele actor, găzduită de Centrul pentru Activităţi Recreative şi Inovare Ocupaţională din strada J. L. Calderon nr. 39. Omagiul adus lui Florian Pittiş, intitulat „Oameni, pietre, oameni, sori”, este iniţiat de asociaţiile „Prietenii lui Panait Istrati” din România şi Franţa şi-i are ca invitaţi pe actorii Irina Petrescu, Emilia Popescu şi Marcel Iureş.

Unul dintre personajele pe care regretatul Pittiş le-a interpretat cu dăruire la Radio a fost scriitorul Panait Istrati. În calitate de regizor, Florian Pittiş l-a readus pe Istrati în actualitate, într-un spectacol memorabil prezentat la Sala Radio, realizat în 1992 cu studenţii săi de la Academia de Teatru şi Film.

Camelia Stănescu şi Dan Ursuleanu au construit din zece ore de înregistrări radiofonice cu vocea lui Florian Pittiş un spectacol “Panait Istrati” pentru  Radio România.

În acest mod, Florian Pittiş revine în eter printre noi, dând viaţă personajului Panait Istrati al cărui interpret ideal se dovedeşte a fi şi astăzi. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.