Acasă Uncategorized Bucuresti: Liderii sectorului feroviar european se întâlnesc la Bucuresti

Bucuresti: Liderii sectorului feroviar european se întâlnesc la Bucuresti

DISTRIBUIȚI

94482 – 04102010 Capitala României va fi gazda evenimentului strategic Zilele Feroviare – Summitul Feroviar din Spaţiul Extins al Mării Negre, organizat de Asociaţia Industriei Feroviare, Club Feroviar şi CODATU (Asociaţia Pentru Continua Dezvoltare A Transporturilor Urbane şi Suburbane), în zilele de 5 şi 6 octombrie 2010, la Hotel Pullman.

Creşterea volumului de marfă dintre Europa şi Asia generează oportunităţi de dezvoltare a pieţii feroviare regionale. Guvernele investesc masiv în dezvoltarea infrastructurii feroviare pentru a atrage o parte din aceste fluxuri. Acestor factori favorizanţi li se alătură liberalizarea transportului de pasageri şi marfă, creşterea gradului de interoperabilitate şi proiectele de investiţii transfrontaliere. Impactul lor asupra evoluţiei sectorului feroviar va fi analizat de lideri europeni ai domeniului de profil, reprezentanţi ai managerilor de infrastructură din ţări precum Croaţia, Italia, Norvegia şi Ungaria.

Deşi de cele mai multe ori prezentat doar cu minusuri, sectorul feroviar local a înregistrat o serie de reuşite importante. România, alături de Polonia, este considerată una dintre poveştile de succes ale procesului de liberalizare a pieţei de transport feroviar de marfă şi călători. În prezent în România sunt înregistraţi 29 de operatori privaţi de marfă şi opt operatori de transport de pasageri.  Existenţa unei pieţei concurenţiale a dus la diversificarea serviciilor şi creşterea calităţii acestora, modele inovative de business şi, nu în ultimul rând, a stimulat achiziţiile de material rulant şi sectorul de servicii aferent. Jucători importanţi ai industriei feroviare vor expune la Railway Technology Expo – expoziție de tehnologie feroviară organizată în cadrul Summitului, în două locaţii: Hotel Pullman şi Gara de Nord. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.