Acasă Uncategorized Bucuresti: Ministerul Finantelor atentioneaza asupra unor e-mail-uri false referitoare la rambursarea de...

Bucuresti: Ministerul Finantelor atentioneaza asupra unor e-mail-uri false referitoare la rambursarea de impozite

DISTRIBUIȚI

94566 – 06102010 – În zilele de 5 şi 6 octombrie a.c. s-au primit numeroase sesizări telefonice, din partea unor instituţii şi societăţi comerciale,  cu privire la conţinutul unor e-mail-uri  prin care erau înştiintaţi despre faptul că au de primit o rambursare de impozit  scop în care li se solicita completarea unui formular conţinând date personale, privitoare la contul bancar, card bancar etc, informează Ministerul Finanţelor Publice.

„Serviciul de comunicare şi relaţii publice, din cadrul Direcţiei de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă, nu are atribuţii in domeniul rambursării de impozite şi taxe. În cadrul acestei structuri nu există Biroul de plăţi pentru persoane fizice menţionat în e-mail.

În urma investigaţiilor efectuate, de către compartimentul de specialitate din cadrul instituţiei noastre, s-a constatat că IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail, nu face parte din cele aflate în dotarea Ministerului Finanţelor Publice, fiind vorba despre un atac informatic de tip phishing.

Astfel, atenţionăm pe cei vizaţi să nu dea curs acestor e-mail-uri şi să   nu completeze formularul cu date de identificare sau financiare ale societăţilor cărora sunt adresate. Menţionăm că o informare privind această situaţie a fost publicată în data de 5 octombrie a.c. pe site-ul Ministerului Finantelor.

De asemenea, vă informăm că au fost sesizate organele competente pentru soluţionarea acestei situaţii”, se spune într-un comunicat al ministerului. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.