Acasă Uncategorized Bucuresti: Ministerul Mediului: Nu exista pericol de poluare a Dunarii din cauza...

Bucuresti: Ministerul Mediului: Nu exista pericol de poluare a Dunarii din cauza accidentului chimic din Ungaria

DISTRIBUIȚI

94533 – 05102010 Ministerul Mediului şi Pădurilor a primit informaţii de ultimă oră privind evoluţia incidentului caree a avut loc în după-amiaza zilei de luni, 4 octombrie 2010, în dreptul localităţii Ajka din Ungaria.

          În conformitate cu ultima actualizare a datelor recepţionate, spargerea unui bazin de stocare a reziduurilor chimice provenite în urma prelucrării bauxitei a cauzat scurgerea a peste 600.000 m³ de deşeuri cu un Ph de 12-13  în pârâul Torna, afluent  al râului Marcal, aflat în Vestul Ungariei.

Conform estimărilor specialiştilor, în următoarele 24 de ore nu se vor înregistra depăşiri ale valorilor maxime admise ale concentraţiilor de poluanţi pe teritoriul României. Totodată, ministrul László Borbély a contactat persoanele de decizie din Guvernul Ungariei, aceştia confirmând că la această oră nu există pericol de poluare în Dunăre, pe teritoriul României.

Ministerul Mediului şi Pădurilor monitorizează permanent calitatea apelor, urmând a informa orice modificare privind depăşiri ale parametrilor normali. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.