Acasă Uncategorized Bucuresti: Ministerul Sanatatii promite medicamente gratuite in continuare pentru bolnavii din programele...

Bucuresti: Ministerul Sanatatii promite medicamente gratuite in continuare pentru bolnavii din programele nationale de sanatate

DISTRIBUIȚI

94569 – 06102010 – Bolnavii de diabet, tuberculoză, HIV/SIDA, cei cu afecţiuni oncologice, hemofilie, sau cei care au suferit un transplant etc. şi care se află incluşi în programele naţionale ale Ministerului Sănătăţii vor beneficia, în continuare, de medicamente în mod gratuit Ministrul Sănătăţii a aprobat miecuri proiectul de Ordin privind stabilirea preţurilor de decontare ale medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul Programelor naţionale de sănătate nominalizate

 

 

 

 

prin Hotărârea de Guvern nr. 261/2010 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anul 2010. Acesta va abroga Ordinul ministrului Sănătăţii 426/2009 care stabileşte că preţul de decontare al medicamentelor este cel din Catalogul Naţional al Medicamentelor de uz uman –Canamed.

Proiectul de act normativ se va afla, începând de astăzi, în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, secţiunea transparenţă decizională.

Săptămâna viitoare, MS va organiza o serie de întâlniri tehnice cu reprezentanţii farmaciştilor şi cei ai distribuitorilor pentru a discuta eventuale propuneri şi observaţii la proiectul de ordin.

Conform proiectului de act normativ, Ministerul Sănătăţii a modificat metodologia de calcul a preţurilor de decontare a medicamentelor din lista C2, astfel încât să poată susţine decontarea tratamentelor necesare acestor bolnavi,  şi aceştia să nu fie afectaţi.

Astfel, în noul mod de calcul vor fi diminuate adaosul pentru preţul cu ridicata (adaosul distribuitorului) şi cel de desfacere cu amănuntul (adaosul pentru farmacii).

Dacă până în prezent, adaosul distribuitorului varia între 14% şi o sumă fixă de 30 de lei, în noul sistem acesta va avea o valoare fixă de 4%.

De asemenea, adaosul pentru farmacii va fi unic, în procent de 1,5%. În formula veche, acesta putea varia între 24% şi suma fixă de 35 lei.

Proiectul de ordin prevede ca noul preţ de decontare să nu depăşească preţul din Catalogul Naţional al Medicamentelor de uz uman – Canamed minus 12%.

Noul sistem de calcul al preţului de decontare pentru medicamentele din Lista C2 va duce la o reducere de aproximativ 24%, ceea ce va permite Ministerului Sănătăţii să poată susţine costurile astfel încât pacienţii să nu fie nevoiţi să plătească contribuţie pentru achiziţionarea tratamentului necesar.

În Lista C2 sunt incluse peste 1400 medicamente necesare tratamentului unor boli cronice. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.