Acasă Uncategorized Bucuresti: Ministrul Internelor a ordonat masuri de gradul I pentru fortele de...

Bucuresti: Ministrul Internelor a ordonat masuri de gradul I pentru fortele de ordine din cauza protestului sindical de astazi

DISTRIBUIȚI

95229 – 27102010 – Ministrul Traian Igas a ordonat, începând cu data de 26 octombrie a. c., instituirea măsurilor stabilite pentru gradul I în unităţile implicate în aplicarea măsurilor şi executarea misiunilor destinate menţinerii şi asigurării ordinii şi siguranţei publice, conform Planului general de măsuri pentru prezervarea ordinii publice‚ în situaţia desfăşurării unor manifestaţii de protest, de amploare sau cu risc public, generate de nemulţumiri de ordin economico-social ale diferitelor categorii de populaţie, anunţă Ministerul Administraţiei şi Internelor.

 

 

 

 

 

 

            Măsurile stabilite pentru gradul I prevăd asigurarea condiţiilor strict necesare pentru sporirea vigilenţei şi eficienţei în executarea misiunilor permanente si pentru trecerea, în timp scurt, la îndeplinirea unor misiuni specifice, temporare, determinate de evoluţia situaţiei operative. De asemenea, prevăd asigurarea continuităţii conducerii unităţilor implicate în afara orelor de program în unitate, întărirea serviciului de zi, precum şi asigurarea permanenţei la domiciliu a cel puţin o treime din efectivul fiecărei unităţi.

Ordinul a fost emis pentru asigurarea bunei desfăşurări a manifestaţiilor de protest din 27 octombrie a.c., în scopul creşterii capacităţii operative, de intervenţie şi al asigurării continuităţii în unităţile implicate în misiunile destinate menţinerii şi asigurării ordinii şi siguranţei publice.

“Precizăm faptul că afirmaţiile referitoare la o <alarmă de grad zero> vehiculate în mass-media sunt eronate, întrucât un astfel de grad de alarmare nu este prevăzut pentru personalul Ministerului Administraţiei şi Internelor”, se mai spune in comunicatul ministerului. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.