Acasă Uncategorized Bucuresti: Mircea Geoana propune ca presedintele PSD sa fie ales prin votul...

Bucuresti: Mircea Geoana propune ca presedintele PSD sa fie ales prin votul tuturor membrilor partidului

DISTRIBUIȚI

94532 – 05102010 – Social-democratul Mircea Geoană scrie pe blogul personal că a propus conducerii PSD câteva teze de modificare a statutului formaţiunii, printre care şi alegerea preşedintelui partidului de către toţi membrii social-democraţi.

„Alegerea preşedintelui de către toţi membrii PSD este un o măsură esenţialmente democratică, care va demonstra forţa partidului. Implicarea activă a tuturor membrilor în viaţa internă a partidului duce la fidelizarea acestora, precum şi la încurajarea atragerii de noi membrii”, propune Mircea Geoană.

Fostul lider al PSD scrie că propunerea a fost susţinută de Victor Ponta şi de Adrian Năstase la congresul din februarie.

Geoană a mai propus ca social-democratul care va candida la Preşedinţie să fie ales de asemenea prin votul tuturor membrilor de partid, dupa modelul alegerilor primare din SUA. De asemenea, candidaţii la funcţii de demnitate publică să treacă şi ei prin filtrul votului membrilor de partid din zona pe care doresc să o reprezinte.

„Principiul pe care îl propun, cel al partidului deschis, va însemna mai multă încredere publică în PSD. Va arăta că, atunci când e vorba de democratizare, PSD dă tonul. A te opune unei asemenea transformări ar trăda frica confruntării cu cei pe care teoretic îţi bazezi legitimitatea – membrii de partid. Până la proba contrarie, refuz să cred că exista cineva în PSD care să se teamă de un partid deschis”, mai scrie Mircea Geoană. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.