Acasă Uncategorized Bucuresti: Mircea Sandu, anchetat de procurorii DNA?

Bucuresti: Mircea Sandu, anchetat de procurorii DNA?

DISTRIBUIȚI

95316 – 29102010 –  Direcţia Naţională Anticorupţie s-a autosesizat şi a decis începerea unei anchete în cazul acuzaţiilor unui fost oficial al Federatiei Cipriote de Fotbal, care a dezvaluit că patru oficiali UEFA ar fi primit 9,15 milioane de euro în schimbul votului pentru candidatura Poloniei şi Ucrainei pentru organizarea Campionatului European din 2012. Potrivit presei italiene, printre membrii care au votat pentru candidatura Poloniei şi Ucrainei se află şi preşedintele FRF, Mircea Sandu.

 

 

 

 

 

„DNA nu avea ce să se autosesizeze deoarece nu există nicio declaraţie pe numele Mircea Sandu şi nici măcar nu este o problema ce intersează statul român. Niciun oficial al UEFA nu este dovedit până în acest moment că ar fi primit mită. Nu pot fi acuzat, pentru că nu există motive şi probe. NU apare nicăieri numele Federaţiei Române de Fotbal, nici al lui Mircea Sandu. Cipriotul respectiv nu a dat nume şi nici nu a arătat probel,e aşa că actul de corupţie nu a avut loc”, a declarat Mircea Sandu.

Spyros Marangos, fost membru al Federaţiei cipriote de fotbal, a dezvăluit unuei publicaţii germane că are dovezi prin care să demonsterze că patru membri ai UEFA au primit milioane de euro pentru a susţine candidatura Poloniei şi Ucrainei, în defavoarea celei italiene.

UEFA i-a dat cipriotului termen până în 27 octombrie să prezinte dovezile pe care susţine că le are, însă Marangos nu s-a prezentat în faţa oficialilor UEFA, de aceea forul european a decis joi să-l acţioneze în judecată, forţându-l astfel să arate probele.

Potrivit Gazzetta dello Sport, Italia, Franţa şi Anglia au susţinut candidatura Italiei, în timp ce printre suspecţii că şi-ar fi vândut votul se afla membrii din România, Rusia, Olanda, Cipru, Malta şi Portugalia. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.