Acasă Uncategorized Bucuresti: Moneda aniversara la 100 de ani de la primul zbor al...

Bucuresti: Moneda aniversara la 100 de ani de la primul zbor al lui Aurel Vlaicu

DISTRIBUIȚI

95163 – 25102010 – Banca Naţională a României pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 25 octombrie 2010, două monede metalice cu valoarea nominală de 50 bani, dedicate aniversării a 100 de ani de la primul zbor românesc efectuat de Aurel Vlaicu, cu un aparat de construcţie proprie, şi anume: o monedă metalică de circulaţie cu caracter comemorativ şi o monedă metalică pentru colecţionare.

Cele două monede au aceleaşi caracteristici tehnice ca şi monedele de 50 bani, emisiunea 2005, aflate în prezent în circulaţie.

Ambele monede au acelaşi design:

Aversul prezintă, de sus în jos, următoarele elemente: anul emisiunii „2010”, valoarea nominală  „50 BANI”, stema României şi inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”; pe un fundal cu linii orizontale, este reluată, la dimensiuni mai mari, valoarea nominală a monedei „50”.

Reversul prezintă, în stânga, pe un fundal cu linii verticale, inscripţia în arc de cerc „AUREL VLAICU” şi anul „1910”, când a avut loc primul zbor efectuat de Aurel Vlaicu, cu un aparat de construcţie proprie, iar în dreapta, portretul acestuia; în partea de jos, aeroplanul „Vlaicu I” şi anii între care a trăit Aurel Vlaicu „1882” şi „1913”.

Ambele monede au putere circulatorie pe teritoriul României.

Monedele metalice de circulaţie cu caracter comemorativ vor circula în paralel cu monedele de 50 bani, emisiunea 2005, aflate în prezent în circulaţie.

Punerea în circulaţie a monedelor metalice de circulaţie cu caracter comemorativ se va face prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României cu ocazia efectuării plăţilor în numerar către instituţiile de credit/Trezoreria Statului.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a monedelor metalice proof pentru colecţionare, se realizează prin ghişeele sucursalelor Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, aferent monedei metalice proof pentru colecţionare, este de 8 lei/buc. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.