Acasă Uncategorized Bucuresti: Opozitia depune astazi motiunea de cenzura la Parlament

Bucuresti: Opozitia depune astazi motiunea de cenzura la Parlament

DISTRIBUIȚI

94929 – 18102010 – Textul moţiunii de cenzură urmează să fie aprobat astăzi şi documentul va fi depus la Parlament în cursul după-amiezii. Birourile Permanente reunite ale celor două Camere se vor întruni pentru a stabili calendarul moţiunii. Preşedintele Senatului Mircea Geoană anticipează că aceasta ar putea fi dezbătută la data de 25 octombrie. Pentru ca moţiunea să treacă, e nevoie de 236 de voturi favorabile, dar cele trei partide numără doar 216 parlamentari.

 

 

 

 

 

Aşa că Opoziţia caută senatori şi deputaţi care să contribuie la dărâmarea Guvernului Boc. Surse din partid susţin că reprezentanţii PSD vor încerca să convingă o parte dintre cei 18 deputaţi ai minorităţilor să voteze moţiune. Mircea Geoană şi-a exprimat speranţa că şi unii parlamentari ai UDMR se vor alătura demersului Opoziţiei. „Semnale avem, dar, până nu văd votul şi nu-l văd numărat, nu cred nimic”, a spus Geoană. Social-democraţii mizează la vot şi pe parlamentarii fără apartenenţă politică, dar şi pe unii dintre independenţi.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a susţinut însă că moţiunea la adresa Cabinetului Boc nu are nici cea mai mică şansă să fie aprobată de Parlament şi a invocat presiunile dinspre sindicate. „Suntem spectactori la o incitare publică a liderilor Opoziţiei, alături de unii colegi din confederaţiile sindicale. Problemele nu se rezolvă în stradă, ci pe calea dialogului, iar dezbaterea publică trebuie făcută în Parlamentul României„, a comentat el. Liderul PDL a criticat şi programul de guvernare aprobat sâmbătă de Congresul PSD, pe motiv că acesta conţine o serie de măsuri în afara cadrului legal care ar duce la haos. Potrivit Regulamentului, odată depusă, moţiunea ar urma să fie prezentată în faţa Parlamentului în termen de cinci zile şi dezbătută în maximum trei zile de la data citirii. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.