Acasă Uncategorized Bucuresti: Opozitia “reuseste” sa esueze si cu amanarea angajarii raspunderii guvernului pe...

Bucuresti: Opozitia “reuseste” sa esueze si cu amanarea angajarii raspunderii guvernului pe Legea Educatiei

DISTRIBUIȚI

95278 – 28102010 – Partidele de Opoziţie au încercat joi dimineaţă să blocheze în Birourile Permanente ale celor două camere parlamentare angajarea răspunderii guvernului pe Legea Educaţiei. Şedina parlamentului în care Guvernul îşi asumă în Parlament legea educaţiei a început, PSD şi PNL au reluat în plen ofensiva anti-Boc, susţinând că trebuie aşteptat un răspuns de la Curtea Constituţională pe procedura angajării răspunderii. Opoziţia a cerut, joi, Birourilor Permanente ale celor doua camere

 

 

 

 

 să amâne cu o săptămână asumarea răspunderii, până la pronunţarea Curţii Constituţionale în urma unei contestaţii depuse de Mircea Geoană, preşedintele Senatului. 

În condiţiile în care un liberal şi doi social-democraţi au lipsit, Puterea a reuşit însă să-şi impună punctul de vedere. Singura problemă a lui Emil Boc a fost o întârziere a parlamentarilor care trebuiau să asigure cvorumul de şedinţă care a început cu aproape o oră şi jumătate întârziere. 

            Parlamentarii Opoziţiei au părăsit, joi, sala de plen, la scurt timp după începerea şedinţei în care Guvernul îşi angajează răspunderea pe Legea Educaţiei.

Mircea Geoană a reclamat un conflict juridic de natură consitutuţională între guvern şi Senat. Curtea ar fi trebuit să discute miercuri această cerere, dar a amânat verdictul până pe 3 noiembrie. 

După angajarea răspunerii guvernului, partidele de opoziţie vor avea la dispoziţie trei zile pentru a depune moţiune de cenzură. În timp ce liderul PNL Crin Antonescu s-a arătat dispus la un astfel de demers, Victor Ponta, preşedintele PSD, a evitat un răspuns clar. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.