Acasă Uncategorized Bucuresti: Parchetul General l-a trimis in judecata pe Vintu pentru favorizarea infractorului

Bucuresti: Parchetul General l-a trimis in judecata pe Vintu pentru favorizarea infractorului

DISTRIBUIȚI

94854 – 14102010 – Procurori ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au dispus la data de 12 octombrie 2010, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor Sorin Ovidiu Vîntu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea infractorului în formă continuată, Octavian Ţurcan (favorizarea infractorului) şi Alexandru Stoian (complicitate la favorizarea infractorului în formă continuată).

Probatoriul administrat în cauză în cursul urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt:

 

 

 

 

 

În perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Vîntu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro,  convenite cu condamnatul Nicolae Popa, două tranşe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro. Suma îi era necesară condamnatului  pentru a se ascunde, în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său, pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie.

Din cercetări a mai rezultat că, în acest scop, Vîntu a identificat şi  modalităţile concrete de transfer al banilor, menite  să prevină identificarea tranzacţiilor şi persoanelor implicate în aceste operaţiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 euro a fost pus în executare de Ţurcan.

De asemenea, din probele administrate a mai rezultat că, la data de 11 noiembrie 2009, Vîntu, prin intermediul lui Stoian, a transmis o altă tranşă, de 20.000 euro, sumă care urma a fi folosită pentru plata diferitelor servicii de care Popa avea nevoie pentru a nu fi descoperit de autorităţile judiciare. După arestarea, la data de 2 decembrie 2009, a lui Popa de către autorităţile judiciare indoneziene, Vîntu şi Stoianau desfăşurat acţiuni de sprijinire a lui Popa, cu scopul îngreunării procedurii de extrădare a acestuia în România. Sprijinul s-a concretizat în demersuri de îngreunare a  procedurilor de extrădare, pentru a-l scăpa pe condamnat de închisoare şi a-l ajuta să rămână în Indonezia.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti. . www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.