Acasă Uncategorized Bucuresti: PNL si PSD au depus o noua motiune la Parlament

Bucuresti: PNL si PSD au depus o noua motiune la Parlament

DISTRIBUIȚI

95332 – 29102010 –  Opoziţia a depus vineri la Parlament o nouă moţiune de cenzură, invocând că legea pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea este împotriva educaţiei.Unul dintre argumentele pentru care PSD şi PNL spun că au depus moţiune de cenzură este acela că Legea Educaţiei conţine un text diferit faţă de cel adoptat în Camera Deputaţilor, deşi Guvernul a anunţat că răspunderea se va face pe actul normativ definitivat de deputaţi. „Textul asumat conţine prevederi diferite faţă de cel adoptat la Cameră.

 

 

 

 

Această lege este anti-educaţie pentru că nu este în stare să asigure modernizarea sistemului”, a spus Ecaterina Andronescu, senator PSD, membră în comisia de învăţământ. Opoziţia a invocat în moţiunea de cenzură şi neconstituţionalitatea adoptării Legii Educaţiei prin asumarea răspunderii.

Potrivit regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii, iar dezbaterea şi votul au loc după trei zile de la data citirii documentului. Pentru adoptarea moţiunii sunt necesare 236 de voturi, însă Opoziţia are doar 214 parlamentari, ceea ce înseamnă că mai are nevoie de susţinători din sânul Puterii. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.