Acasă Uncategorized Bucuresti: Presedintele returneaza Parlamentului Legea pensiilor cu propunerea de scadere a varstei...

Bucuresti: Presedintele returneaza Parlamentului Legea pensiilor cu propunerea de scadere a varstei de pensionare pentru femei

DISTRIBUIȚI

94622 – 07102010 Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi că a decis să retrimită Parlamentului Legea pensiilor cu propunerea de scădere a vârstei de pensionare pentru femei la 63 de ani. “Legea a fost declarata constitutionala de Curtea Constitutionala. Legea a venit la Presedintie semnata de ambii presedinti ai Camerelor parlamentare. Din punctul de vedere al legalitatii, nu am nimic sa reprosez acestei legi. La art. 53, alin. 1 al legii, am constatat ca se institutie varsta standard de pensionare la femei si barbati la 65 de ani.

 

 

 

 

Sunt un sustinator fara rezerve al egalitati de sanse si de tratament in fata legii intre femei si barbati, dar nu pot sa nu analizez realitatile sociale din Romania. Nu pot sa nu constat ca femeile au o situatie mult mai grea decat barbatii. O femeie care are un serviciu in sectorul de stat sau privat mai are un serviciu si acasa, deci femeile fac o dubla munca in Romania.

Chiar legea, la art. 56, alin. 4, instituie diferenta de tratament intre femei si barbati, intre balerini si balerine.

In aceste conditii, am decis sa retrimit Parlamentului Legea pensiilor, pentru revizuirea art. 53, alin 1 al legii, cu propunerea de modificare a varstei standard de pensionare pentru femei la varsta de la 65 la 63 de ani.

Am semnat adresa pe care o voi trimite Parlamentului in acest sens”, a declarat şeful statului. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.