Acasă Uncategorized Bucuresti: PSD trage de Oprescu sa revina in partid

Bucuresti: PSD trage de Oprescu sa revina in partid

DISTRIBUIȚI

94836 – 14102010 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost invitat de Victor Ponta să ia parte şi să ţină un discurs la Congresul PSD care se va desfăşura sâmbătă. Acesta ar putea fi primul pas al revenirii doctorului în partidul pe care l-a părărsit în urmă cu doi ani şi jumătate. Potrivit unor surse din conducerea PSD, Sorin Oprescu va ţine un discurs în faţa celor 5.000 de PSD-işti invitaţi la congresul de la Sala Palatului. În funcţie de cum va reacţiona „sala”, lui Oprescu i se vor face „avansuri”

 

 

 

 

în vederea unei reapropieri de PSD.

O variantă care circulă prin birourile din Kiseleff este ca PSD să susţină, în 2012, candidatura lui Oprescu pentru un nou mandat de primar al Capitalei. Chiar şi ca „independent”, deoarece primarul Capitalei nu este dispus să renunţe încă la statutul său de politician „liber” de partid.

Victor Ponta i-ar propus fi lui Oprescu să revină în PSD. Discuţia dintre cei doi a avut loc în primăvara acestui an, după ce Ponta a câştigat preşedinţia partidului. La acea vreme, Oprescu a ezitat să dea un răspuns tranşant ofertei de a redeveni membru PSD. „Nu ar fi mai bine deocamdată să rămân independent?”, i-ar fi răspuns Oprescu, care a acceptat însă propunerea ca PSD să-i sprijine candidatura pentru un nou mandat de primar al Capitalei la alegerile din 2012.

Sorin Oprescu a plecat din PSD în 2008, cu o lună înainte de alegerile pentru Primăria Capitalei. Doctorul Oprescu a intrat în conflict cu conducerea PSD reprezentată la acea vreme de Mircea Geoană şi Marian Vanghelie. Aceştia nu au agreat candidatura lui Oprescu la Primăria Capitalei. Pentru că PSD i-a refuzat susţinerea, a demisionat din partid şi a candidat independent la Primăria Capitalei. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.