Acasă Uncategorized Bucuresti: RADET baga mana in buzunarul bucurestenilor mai devreme

Bucuresti: RADET baga mana in buzunarul bucurestenilor mai devreme

DISTRIBUIȚI

94544 – 06102010 Având în vedere scăderea accentuată a temperaturilor exterioare şi prognozele meteorologice privind Municipiul Bucureşti, RADET Bucureşti anunţă iniţierea probelor la cald în sistemul centralizat de încălzire începând cu noaptea de 5 octombrie, ora 22.00. Potrivit art. 117 din Hotărârea nr. 425/1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, – “Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18.00 – 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 GR.C sau mai mici”. Aceste probe vor fi executate, într-o primă etapă, doar pe timp de noapte şi corelat cu temperaturile exterioare. Ulterior, în funcţie de evoluţia buletinelor meteo, se va trece la furnizarea agentului termic pentru încălzire în regim permanent. Procedurile de încărcare la cald a instalaţiilor se vor desfăşura concomitent în toate sectoarele din Capitală, excepţie făcând zonele izolate (punctuale) în care acest lucru nu este posibil din motive obiective precum lucrări de modernizare aflate în desfăşurare, lucrări nefinalizate la nivel de imobile, avarii în instalaţiile interioare ale locurilor, dificultăţi tehnice neprevăzute specifice începutului de sezon de încălzire etc.

Asociaţiile de proprietari sunt rugate să se asigure că vanele contoarelor de energie termică aflate în subsolul imobilelor sunt deschise. Acolo unde locatarii/proprietarii de apartamente nu doresc începerea furnizării de agent termic pentru încălzire, aceştia pot face reglajele necesare la nivel de apartament acţionând aparatele individuale de reglare şi de măsurare a consumului sau, prin hotărăre la nivel de asociaţie de proprietari,  pot sista furnizarea căldurii din vana contorului de la baza scării/blocului.

În cazul instituţiilor publice cu caracter social (creşe, grădiniţe, spitale) se poate trece la furnizarea de agent termic pentru încălzire în regim permanent, singura condiţie fiind înregistrarea unei solicitări din partea acestora.

Potrivit art. 30, alin. (4) din Legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică (publicată în Monitorul Oficial nr. 651 din 27.07.2006), debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apa caldă menajeră ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată în timpul sezonului de încălzire. Pentru semnalarea oricăror probleme şi pentru informaţii privind serviciile de furnizare a apei calde de consum şi/sau a energiei termice pentru încălzire, consumatorii au la dispoziţie numărul de telefon al Dispeceratului de Urgenţă – 0800.820.002, cu apelare gratuită din orice reţea. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.