Acasă Uncategorized Bucuresti: Seful delegatiei FMI: Cresterea salariului minim ar putea avea efecte daunatoare...

Bucuresti: Seful delegatiei FMI: Cresterea salariului minim ar putea avea efecte daunatoare asupra economiei

DISTRIBUIȚI

95014 – 20102010 – Delegaţia Fondului Monetar Internaţional a venit din nou în România, unde va discuta cu autorităţile de la Bucureşti despre bugetul pe anul viitor şi despre posibilitatea semnării unui nou acord. Este posibil ca oficialii români să negocieze şi scăderea cotei unice de impozitare şi a contribuţiilor sociale. Delegaţia FMI va discuta cu autorităţile de la Bucureşti, în primul rând despre bugetul pe anul viitor. Acesta trebuie să ţină cont de ţinta de deficit bugetar pe 2011, de 4,4% din PIB.

 

 

 

 

 

 

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat la intrarea în sediul Ministerului Muncii, că sunt întârzieri în ceeea ce priveşte legea salarizării unitare şi cea a pensiilor, dar speră că acestea să fie recuperate.

Franks susţine că trebuie făcută o evaluare pentru a vedea cu exactitate ce înseamnă o eventuală majorare a salariului mininm întrucât aceasta ar putea avea efecte dăunătoare pentru economie.

Reprezentanţii FMI vor lua în calcul şi posibilitatea încheierii unui nou acord, cu toate că specialiştii români sunt de părere că nu ne trebuie un alt împrumut. “Este clar că în momentul de faţă România nu mai are nevoie de împrumut de la FMI. Nu mai are nevoie, fiindcă rezervele băncii centrale sunt suficient de puternice pentru a putea asigura în perioada următoare o stabilitate a cursului şi pentru a acoperi deficitul balanţei de plăţi”, a declarat zilele acestea reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

Guvernul va negocia cu FMI şi scăderea contribuţiilor sociale de la 44 la 41 la sută pentru fiecare angajat, dar şi reducerea cotei unice de impozitare de la 16 la 12 procente. Pentru a-i convinge pe experţii Fondului că măsura este bună şi nu afectează bugetul, oficialii români ar putea propune impozitarea tuturor pensiilor şi scăderea indemnizaţiilor care se acordă mamelor. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.