Acasă Uncategorized Bucuresti: Soferii care au drumuri in tara trebuie sa achzitioneze rovinieta electronica...

Bucuresti: Soferii care au drumuri in tara trebuie sa achzitioneze rovinieta electronica de la 1 octombrie

DISTRIBUIȚI

94413 – 01102010 – Incepand de vineri, 1 octombrie, soferii care au drumuri in tara sunt obligati sa isi achizitioneze roviniete electronice. Tichetele de tip vechi vor fi in continuare acceptate, pana la data expirarii lor, insa e posibil sa le asigure conducatorilor auto o intalnire cu echipele de control. Asta pentru ca autoritatile au pus in functiune un sistem informatic de urmarire a autovehiculeleor care au sau nu au roviniete electronice, masinile urmand sa fie filmate in trafic.

Amenzile incep de la 250 de lei si pot ajunge la 4.500 de lei, in functia de categoria masinii. Totodata, soferii sunt obligati si la plata unor despagubiri aplicate de administratorul drumurilor. In cazul lipsei rovinietei, despagubirile se incadreaza intre 28 de euro si 1.210 euro.

Autoritatile au mentionat ca se va face control permanent in trafic, automat, prin intermediul unor puncte fixe, unde sunt instalate sisteme de camere video, dar ca vor fi amplasati pe marginea drumurilor si controlori, care sa perceapa amenzi celor care vor sa fenteze legea.

“Camerele video inregistreaza numarul de inmatriculare al vehiculelor care tranziteaza drumurile nationale, care apoi sunt verificate in baza centrala de date, iar in cazul in care numarul nu este gasit se interogheaza baza de date pentru identificarea contravenientului. Toate aceste operatiuni au loc online, in doar cateva secunde. Odata identificat, posesorului autoturismului filmat circuland fara rovinieta, i se intocmeste un proces verbal si i se trimite amenda prin posta, la domiciliu”, arata reprezentantii  Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Noile roviniete pot fi cumparate de la orice subunitatea CNADNR, dar si din benzinariile MOL, Rompetrol, Petrom si OMV, de la oficiile Postei Romane, de la Uniunea Natională a Transportatorilor Rurieri Romani, dar si de la firmele de distributie Scalla, Speedy, Medina si Pasaj.

Este foarte important de retinut ca tichetele se achizitioneaza tinand cont de tipul autovehiculului condus, taxa fiind diferita in functie de capacitatea de transport a masinii. De asemenea, soferul trebuie sa declare la achizitionare numarul exact al masinii sale, astfel incat informatia sa poata fi inclusa in baza de date si prelucrata ulterior, in momentul in care autovehicului va trece pe langa un punct de control.

S-a specificat ca tot de la 1 octombrie, se introduce si tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale pentru 90 de zile, aplicat la toate categoriile de vehicule. Tarifele rovinietelor raman neschimbate. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.