Acasă Uncategorized Bucuresti: SUA vor infiintarea unui centru regional de pregatire in criminalitatea informatica...

Bucuresti: SUA vor infiintarea unui centru regional de pregatire in criminalitatea informatica la Bucuresti

DISTRIBUIȚI

95072 – 21102010 – Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a afirmat, recent, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul M.A.I., Dan Valentin Fătuloiu, interesul  şi sprijinul financiar al autorităţilor americane pentru înfiinţarea unui centru regional de pregătire în domeniul criminalităţii informatice la Bucureşti. Autorităţile române ar urma să pună la dispoziţie sediul, iar amenajările şi celelalte aspecte financiare ar urma să fie acoperite de autorităţile din Statele Unite.

Cu ocazia discuţiilor purtate, ambasadorul american a subliniat necesitatea dezvoltării, de către autorităţile române, a capacităţii de luptă împotriva criminalităţii informatice, fenomen care afectează nu numai cetăţenii şi companiile din Statele Unite, dar şi din alte ţări din Europa.

Secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu a apreciat că propunerea ambasadorului american onorează partea română, iar materializarea acesteia va aduce deopotrivă beneficii importante în lupta împotriva criminalităţii informatice, dar şi imaginii României de promotor în acest domeniu de excelenţă. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.